ΑΡΘΡΑ

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ζόμπι και η Ουκρανία αντιμετωπίζει το ίδιο με το ΔΝΤ»

«Η δολοφονία ενός διάσημου ακροδεξιού στην Ουκρανία άναψε τη σπίθα που μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο και να επεκταθεί σε ευρύτερη ευρωπαϊκή σύρραξη», τόνισε ο Στέφεν Λέντμαν, Αμερικανός ραδιοφονικός παραγωγός και συγγραφέας στο ρώσικο πρακτορείο ειδήσειων RiaNovosti.

«Οι κάτοικοι του Κιέβου είναι δυσαρεστημένοι με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, ειδικά με τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην ανατολική Ουκρανία. Ένας πιθανός εμφύλιος μπορεί να ξεκινήσει και να περάσει και τα σύνορα, φτάνοντας σε πιθανή αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η συμφωνία της χώρας με το ΔΝΤ για οικονομική ενίσχυση με δάνειο 18δις δολαρίων, χαρακτηρίζεται από τον Λέντμαν ως «λεηλασία της Ουκρανίας για το κέδρος», ενώ αναφέρει και την Ελλάδα ως παράλληλο παράδειγμα: «Το δάνειο αυτό εγγυάται μια κατάθλιψη α λα ελληνικά. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ζόμπι και η Ουκρανία αντιμετωπίζει το ίδιο πράγμα».

Ο Αμερικανός συγγραφέας συνέχισε αναφέροντας πως οι ακροδεξιοί στην Ουκρανία θέλουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και πως δεν αποκλείεται να την αποκτήσουν δια της βίας, κάτι που και η Ρωσία το έχει ως ανησυχία, κάνοντας συνεχείς προειδοποιήσεις στη νέα κυβέρνηση και προετοιμάζοντας την προστασία των Ρώσων στην περιοχή.

Κατηγορίες:ΑΡΘΡΑ

Tagged as:

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s