ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street – Ενισχύθηκε ο Dow Jones – Κέρδη για τους αμερικανικούς δείκτες

Με μικρά κέρδη έκλεισε η Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποίηση να επισκιάζουν τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ^DJI+0,17% ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 18.040,37 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ^IXIC+0,25% σημείωσε κέρδη 0,25% στις 5.082,93 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,21% στις 2.111,73 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Altera σημείωσε κέρδη 5,8%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι η συμφωνία εξαγοράς της από την Intel είναι πάρα πολύ κοντά στην οριστικοποίησή της. Η συμφωνία, που πιθανώς αποτιμά την Altera στα περίπου 17 δισ. δολάρια αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίσης, η Bristol-Myers Squibb σημείωσε κέρδη 2,9%, μετά την ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν τα νέα φαρμακευτικά της σκευάσματα για την αντιμετώπιση του μελανώματος.

Κέρδη 1,3% σημειώνει η Microsoft, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα Windows 10 στις 19 Ιουλίου. Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι η αναβάθμιση των λειτουργικών της συστημάτος θα ανακοινωθούν αυτό το καλοκαίρι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ τον Μάιο, διαψεύδοντας επί τα χείρω τους αναλυτές που εκτιμούσαν άνοδο κατά 0,2%. Η δαπάνη για κατανάλωση παρέμεινε αμετάβλητη, παρότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.

Επίσης, στις 52,8 μονάδες διαμορφωθηκε τον Μάιο ο δείκτης μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ, από 51,5 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί στις 51,8 μονάδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s