ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του υπουργού Οικονομικών: «Στην πολιτική ήρθα για να μείνω»

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ…

Συμφωνία-πακέτο για την συνολική ρύθμιση του χρέους, όσο και για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης εκτιμά ο Γιάννης Βαρουφάκης, ότι θα επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, μιλάει για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά και για εκείνες των δανειστών, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την επίτευξη της συμφωνίας.

Για τον κ. Βαρουφάκη είναι εφικτό η Ελλάδα να βρει στις αγορές στο τέλος του 2015, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η πρόταση της πενταμερούς είναι προβακατόρικη και προβάλλει τα «δεν» της ελληνικής πλευράς.
Ανάμεσα στα «όχι» της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, η περικοπή του ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς και η επανεξέταση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ακόμα ότι δεν θεωρεί ότι είναι παραμερισμένος και ότι όλη αυτή φημολογία εκπορεύεται από ορισμένα κέντρα των Βρυξελλών που θέλουν μέσω του ιδίου να πλήξουν τον πρωθυπουργό.

Δηλώνει, δε, πως στην πολιτική ήρθε για να μείνει και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και ως υπουργός και ως απλός βουλευτής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s