ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάπτυξη είναι εδώ… «Νεκρή» η αγορά, κλειστές οι κάνουλες των τραπεζών

trapeza_ellados_12-7_708_3

Απογοητευτικά είναι για μια ακόμα φορά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις χορηγήσεις νέων δανείων, καθώς ενισχύουν την αίσθηση του τέλματος.

Όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα για το γ’ 3μηνο του έτους, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όσο και η ζήτηση για δάνεια παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ 3μηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Το πλέον αποθαρρυντικό είναι ότι οι τράπεζες πιστεύουν πως η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει κατά τη διάρκεια του δ΄ 3μήνου του 2016.

Ανάλογη είναι η εικόνα ως προς τις χορηγήσεις δανείων προς τα νοικοκυριά αλλά με μια διαφοροποίηση: οι αιτήσεις καταναλωτικών- στεγαστικών δανείων που απορρίφθηκαν, αυξήθηκαν σε σχέση με το β’ 3μηνο, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το υπόλοιπο δανείων στις επιχειρήσεις έχει περιοριστεί στα 93,815 δις ευρώ, από 101,353 δις ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 και 132,718 δις ευρώ στην έναρξη της κρίσης, δηλαδή το Μάιο του 2010. Αντιστοίχως, το υπόλοιπο δανείων στα νοικοκυριά διαμορφώνεται, πλέον, στα 91,705 δις ευρώ από 96,702 δις ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 και 118,989 δις ευρώ το Μάιο του 2010.

Πηγή: iefimerida

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s