ΔΙΕΘΝΗ

Λάλησε πάλι ο Ερντογάν… Τι δήλωσε για ΗΠΑ και Συρία!

erdogan-2-thumb-large

Σε ομιλία του εξ αφορμής της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο αποκάλυψε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ συζητούν για την πραγματοποίηση κοινής επιχείρησης για την απελευθέρωση της Ράκα στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος. «Ξέρουμε την ιστορία και τις λεπτομέρειες σχετικά με την περιοχή» τόνισε με νόημα επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Τουρκίας ότι δεν υπάρχει χώρος για τις κουρδικές πολιτοφυλακές που δρουν στη Συρία οι οποίες έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια δεν δίστασε να καταφερθεί κατά της ιρακινής κυβέρνησης λέγοντας ότι η επόμενη μέρα της Μοσούλης δεν θα αποφασιστεί απούσης της Τουρκίας λέγοντας: «Πριν τα βάλετε με την Τουρκία, βάλτε τα με το Ισλαμικό Κράτος και το PKK » ως απάντηση στην θέση της Βαγδάτης ότι η τουρκική παρουσία στο στρατόπεδο Μπασίκα αποτελεί εισβολή.

Τα πυρά του στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον των ΗΠΑ κατηγορώντας τη για τη στάση που πήρε στη διπλωματική κόντρα Άγκυρας – Βαγδάτης. «Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ. Το Ιράκ δεν είναι στο ΝΑΤΟ. Όταν ζητήσατε βοήθεια στο Αφγανιστάν, σταθήκαμε στο πλευρό σας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και όχι στο Ιράκ. Γιατί τώρα είστε στο πλευρό εκείνων και τρομοκρατικών ομάδων; «

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s