ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ LIVE: Ανελέητο σφυροκόπημα – Όλοι εναντίον όλων με πρόσχημα το ΕΣΡ!

vouli_syzitisi_asfalistiko
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ… ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Απευθείας από το Κανάλι της Βουλής η Ολομέλεια

Απευθείας η Διάσκεψη των Προέδρων

Ομαδικό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση εξαπολύει στην Ολομέλεια της Βουλής η αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της παρασκηνιακές, άθλιες και «κίτρινες» μεθοδεύσεις για να κάμψει το φρόνημα των ανώτατων Δικαστών ενόψει των νέων συνεδριάσεων του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Θαυμάστε επίπεδο… Παππά: «Σιγά ρε π@@@»

Μητσοτάκης: «Αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή στην εξουσία»

Απάντηση Κατρούγκαλου στον Μητσοτάκη

Η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συναινέσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν εως ότου αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο για τον νόμο Παππά.

Ο Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων

Την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας στις 2 το μεσημέρι τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

«Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και οι εκκρεμότητες που δημιουργεί η μη δημιουργία του είναι πάρα πολλές και πολύ σοβαρές και εμείς έχουμε το μέρος της ευθύνης που κατά το Σύνταγμα μας αναλογεί. Είναι ένα πλήθος ζητημάτων, πλήθος ελεγκτικών, ρυθμιστικών και ουσία κανονιστικών διαδικασιών, με βάση τις οποίες το ΕΣΡ διαμορφώνει το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει λοιπόν μια αναπηρία παρατεταμένη που δημιουργεί πολλά προβλήματα», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις να υπάρξει αναμονή της Βουλής έως την απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή δεν έχει θεσμικό και κοινοβουλευτικό επιχείρημα, διότι καθώς υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι «παντός καιρού» και μάλιστα για μια υποχρέωση του Συντάγματος. «Δεν είναι ό,τι καλύτερο, η αξιωματική αντιπολίτευση, στη βάση μιας ένστασης για ένα νόμο, να μην επικουρεί για να λύσουμε ένα τέτοιο θέμα, αν και λύσαμε το θέμα με τέσσερις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι στις άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ αυτή η αιτίαση, ότι δηλαδή, «ή παίρνετε το νόμο ή δεν προχωράμε».

Στην Διάσκεψη μετέχουν συνολικά 25 μέλη που σημαίνει ότι για να εγκριθεί η πρόταση του κ. Βούτση για το ΕΣΡ πρέπει να λάβει τουλάχιστον 20 θετικές ψήφους.

Ειδικότερα, εκτός του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, μετέχουν οι
– 7 αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου

– 6 πρόεδροι διαρκών επιτροπών

– Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

– 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

– 1 εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών

– Οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής που διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από 12 μέλη. Ωστόσο, υπάρχει ζήτημα με την διπλή συμμετοχή της κυρίας Χριστοδουλοπούλου – ως αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και ως προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεσμών θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, δηλαδή τον κ. Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ) που σημαίνει ότι το κυβερνητικό κόμμα χάνει μια ψήφο και πέφτει στους 11.

Συνολική η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαθέτει 12 μέλη. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει 4 μέλη (Ν. Κακλαμάνης ως αντιπρόεδρος κοινοβουλίου, Ε. Μεϊμαράκης ως πρώην Πρόεδρος Βουλής, Κ. Τσιάρας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Γ. Τραγάκης). Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι έχουν από 2 μέλη ενώ η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή από ένα.

Λοβέρδος: Αέναη επιστροφή στον φασισμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε κρίσιμους Θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη αλλά και το σχέδιό της για τα ραδιοτηλεοπτικά παραπέμπει «στο βιβλίο του Ρομπ Ριμέν «η αέναη επιστροφή στον φασισμό» ενώ επισήμανε ότι οι πράξεις της κυβέρνησης θα «ελέγχονται και θα ελεγθούν».

«Μια αίθουσα γεμάτη έλεγε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι το νομοσχέδιό του είναι αντισυνταγματικό. Σπατάλησε το πολιτικό του κεφάλαιο σε ένα χρόνο. Αντί να ακούει εμπειρότερους και την διεύθυνση επιστημονικών μελετών άκουγε τους δικούς του νομικούς. Οργάνωσε την Φλωρεντία» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος για να συνεχίσει «Όταν άρχισε να μην σας βγαίνει αυτό το σχέδιο τότε δυνάμεις που κινούνται στο φασισμό επιχείρησαν να εκμαιεύσουν αυτό που η κυβέρνηση ήθελε. Όμως σε χώρα κράτος μέλος της ΕΕ δεν μπορεί κανείς – όσα ταλέντα κι αν έχει – να ελέγχει και τις 3 εξουσίες. Η ανάγκη να καταφύγουν κάποιοι σε παρακρατικές μεθόδους, στον ίδιο το φασισμό, για να κάνουν την θέλησή τους πραγματικότητα πέφτει στο κενό. Ακούστε τι λέει η εθνική αντιπροσωπεία και αντικαταστήστε την αλαζονεία σας με την προσγείωση στην καθημερινότητα. Αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα βρεθείτε στο πολιτικό κενό. Κυβερνήστε με σύνεση και σεβόμενοι το σύνταγμα ιδάλλως άντε στο καλό»

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση δια του κυρίου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα

«Η κυβέρνηση δια του κου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα. Μέχρι και άθλιες μεθόδους με δημοσιοποίηση παράνομου υλικού (σ.σ.για αντιπρόεδρο ΣτΕ) μετήλθαν κάποιοι. Χθες στο ΣτΕ αποδείχτηκε ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα. Έχει ηρωική ιστορία το ΣτΕ και την τιμά. Την ιστορία ενός Μιχαήλ Στασινόπουλου που επί δικτατορίας υπέστη διώξεις για στάση του. Σας προειδοποιούμε μην προσπαθήσετε να κάμψετε το φρόνημα των δικαστών. Αφήστε το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο και μην προσπαθήσει ο κος Τσίπρας κι ο κος Παππάς μια μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ κι ενώ επίκειται η ουσία συζήτησης να προκαταλάβει οτιδήποτε. Είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν», είπε η κυρία Σοφία Βούλτεψη.

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «συνεχές σαμποτάρισμα της λειτουργίας των θεσμών», που όπως επισήμανε έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.

«Θα συμφωνήσω με τον κ. Βενιζέλο “κατω τα χέρια από τους θεσμούς”. Μάθαμε πρώτη φορά ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ και τις πολιτικές του προτιμήσεις κι αρχίσαμε να μαθαίνουμε και τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας των Παρέδρων. Και μάλιστα από μια εφημερίδα που κάποτε έκανε αγώνα κατά του κιτρινισμού και τώρα βγήκε με εμετικό κίτρινο και ροζ χρώμα από χθες. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε απερίφραστα τον κιτρινισμό και την αήθεια, που έγινε με στοιχεία που έχουν υποκλαπεί και κατηγορούνται άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με δημόσιο βίο τους. Είναι πρωτοφανές αυτό», σημείωσε ο κος Μπαργιώτας.

«Μου κάνει εντύπωση που μια απόφαση του ΣτΕ που πρέπει να γίνει σεβαστή έχει γίνει αντικείμενο θριαμβολογίας από κάποιους» είπε ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας δε την απόφαση «δίκαιη»

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματισμών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s