ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ…. Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%81%cf%87%cf%8e

ALERT! ΞΕΚΙΝΗΣΕ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

ALERT! ΞΕΚΙΝΗΣΕ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!! (II)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική γιορτή και όχι σχολική αργία θα είναι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, στο πλαίσιο της εξέτασης των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και όπως όλα δείχνουν, σχετική πρόνοια θα περιληφθεί στο διαμορφωμένο κείμενο που θα καταθέσει το αρμόδιο υπουργείο.

Το σκεπτικό της πρότασης είναι ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή των Γραμμάτων και συνεπώς τα σχολεία δεν θα έπρεπε να είναι κλειστά. Απεναντίας, θα έπρεπε να είναι ανοικτά και να γιορτάζουν. Γι’ αυτό και η εισήγηση προβλέπει όπως στις 30 Ιανουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντί να παραμένουν στα σπίτια τους, να διοργανώνουν δραστηριότητες στους σχολικούς χώρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το Υπουργείο Παιδείας τοποθετήθηκε υπέρ της πρότασης και εκτός απροόπτου, θα την περιλάβει στο τελικό κείμενο των κανονισμών που θα καταθέσει στη Βουλή, με απώτερο σκοπό την ψήφισή τους από την Ολομέλεια. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, θα είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής Εκπαίδευσης που καταργείται μια σχολική αργία.

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s