ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η… παρακαταθήκη του «τουρίστα» Ομπάμα! Συμφωνία Eurogroup – ΔΝΤ για 4ο Μνημόνιο!

%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b1ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΜΟΥΦΑ! Μόνο για Τουρισμό!! Απίστευτη Προπαγάνδα για το Ελληνικό Χρέος!!!

Με λογαριασμό για νέα μέτρα από το 2018 έρχεται κατά πάσα πιθανότητα η συμφωνία στην οποία φαίνεται να καταλήγει το Eurogroup με το ΔΝΤ για να ενταχθεί το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι να μπορούν να κάνουν απερίσπαστοι τις εθνικές εκλογές που έρχονται το 2017. Το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει ήδη στην περιγραφή των μεσοπρόθεσμών και μακροπρόθεσμών μέτρων για το χρέος χωρίς να απαιτεί την άμεση εφαρμογή τους.

Επιμένει όμως και σε ρεαλιστικούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Μάλιστα, κάνει την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 1,5% του ΑΕΠ σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Ο δεύτερος συμβιβασμός που διαφαίνεται είναι από την πλευρά των Ευρωπαίων, οι οποίοι μάλλον θα δεχθούν να χαμηλώσουν τον πήχη του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% του ΑΕΠ που το έχουν θέσει για μια δεκαετία (από το 2018 έως το 2028) σε επίπεδα πιο ρεαλιστικά, όπως το 2,5% ή το 2% του ΑΕΠ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, ο λογαριασμός έρχεται στην Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να καλύψει και τη διαφορά του στόχου που θα συμφωνηθεί μεταξύ του ΔΝΤ και του Eurogroup. Το ΔΝΤ φαίνεται να συμφωνεί. Αν ο στόχος που θα συμφωνηθεί θα είναι στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2018, η Ελλάδα θα πρέπει από τώρα να δεσμευτεί ότι το 2018 θα υλοποιήσει πρόσθετα μέτρα 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ. ευρώ), τα οποία θα συμφωνηθούν μέσα στο 2017, έστω και αν δεν χρειαστεί να τα εφαρμόσει άμεσα.

Τη διαφαινόμενη συμφωνία και για τα πρωτογενή πλεονάσματα προανήγγειλε από το Λονδίνο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι στις 5 Δεκεμβρίου εκτός από τη λύση για το χρέος θα συζητηθεί και η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας μαζί βέβαια με τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s