ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και ξαφνικά τρύπα 100 δισ. στον βρετανικό προϋπολογισμό!

tower_bridge_aerial_view-main

Μια γιγάντια τρύπα έως και 100 δισεκατομμυρίων στερλινών (κάπου 116 εκατομμύρια ευρώ) ενδέχεται να ανοίξει στον προϋπολογισμό της Βρετανίας την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Financial Times.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει απ’ τη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Κι αυτό γιατί μετά την επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να πάρει την κατιούσα και να ελαττωθούν -ίσως και δραστικά- οι επενδύσεις.

Η δυσοίωνη αυτή πρόγνωση υποστηρίζει την υπόθεση ότι η έξοδος απ’ την Ε.Ε. θα στοιχίσει μακροπρόθεσμα πολύ ακριβά στη Βρετανία.

Η έκθεση έρχεται στο φως σχεδόν μία εβδομάδα πριν την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού απ’ τον αρμόδιο υπουργό Φίλιπ Χάμοντ στη βρετανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Και αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των προθέσεων της κυβέρνησης να διατηρήσει σε τροχιά ανάπτυξης τη βρετανική οικονομία με αύξηση των δαπανών και φορο-ελαφρύνσεις.

«Δεν θα υπάρχει και πολύς χώρος στα δημοσιονομικά για να ασκηθεί μια φιλοαναπτυξιακή πολιτική μ’ ένα νέο, μεγάλο πακέτο», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s