ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Πούτιν: «Η παγκόσμια στρατηγική ισορροπία δυνάμεων θα διατηρηθεί με κάθε κόστος»

putin_sochi_stratigoi
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τα σχέδια του Κρεμλίνου για την ανάπτυξη νέων όπλων (τα οποία πιθανώς είναι έτοιμα ήδη), για να εξασφαλιστεί μια στρατηγική παγκόσμια οπλική ισορροπία.

Η Ρωσία, όπως και άλλες χώρες, εργάζεται για τελευταίας τεχνολογίας όπλα, συμπεριλαμβανομένων λέιζερ, υπερηχητικών και ρομποτικών όπλων, δήλωσε ο Πούτιν στο Σότσι.

Στην ομιλία του στους Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες και κατασκευαστές όπλων, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα στοχεύει στην παραγωγή όπλων και τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να διατηρήσουν τη στρατηγική ισορροπία σε όλο τον κόσμο, εκτρέποντας προσπάθειες διαταραχής της.

«Στόχος μας είναι να εξουδετερώσουμε αποτελεσματικά οποιεσδήποτε στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του στρατηγικού αντιβαλλιστικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας [του ΝΑΤΟ], της ιδέας του έγκαιρου παγκόσμιου χτυπήματος και του πολέμου πληροφοριών», δήλωσε ο Πούτιν.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να διατηρηθεί η στρατηγική ισορροπία δυνάμεων», είπε, προσθέτοντας ότι η ισορροπία ήταν αυτή που είχε εμποδίσει μια σημαντική στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν δεν επεκτάθηκε στα οπλικά προγράμματα, αλλά στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η Μόσχα αναπτύσσει νέες πυρηνικές κεφαλές για τους βαλλιστικούς πυραύλους της, καθώς και προηγμένα όπλα λέιζερ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s