ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital Controls: Οι προτάσεις για χαλάρωσή τους – Τι να περιμένουμε

atm-tameio-708

Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή τα capital controls για τις επιχειρήσεις χαλαρώνουν, καθώς δίνεται άδεια, σε ορισμένες από αυτές, να ανοιχθούν νέοι λογαριασμοί στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την Ημερησία θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές στα capital controls το επόμενο διάστημα.

Βάσει της ίδια πηγής συζητείται η αύξηση του ορίου των επιχειρήσεων να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι από το Μάρτιο αυξήθηκε από 5.000 σε 10.000 ευρώ το ημερήσιο, ανά πελάτη, όριο ποσού συναλλαγών που διεκπεραιώνονται απευθείας από τα πιστωτικά ιδρύματα. Τώρα μπορεί το ύψος του εμβάσματος χωρίς έγκριση να φθάσει στις 20.000 ευρώ.

Ακόμη, μελετάται η δυνατότητα αύξησης του ορίου χρημάτων που μπορεί να αποστείλει κανείς στο εξωτερικό από τα 1.000 το μήνα, στις 2.000 ευρώ το μήνα.

Οι τραπεζίτες προτείνουν επίσης για τα χρηματικά ποσά που μεταφέρονται από το εξωτερικό σε λογαριασμούς ιδιωτών στις ελληνικές τράπεζες να υπάρχει δυνατότητα ανάληψης ως και του 60% του ποσού που εμβάστηκε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για αύξηση του ορίου αναλήψεων, κατά την Ημερησία, έχουν πέσει, ωστόσο, στο τραπέζι προτάσεις για αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 500 ευρώ, άρα 2.000 το μήνα συνολικά.

Δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος, να ανακοινώσει και μερική χαλάρωση των περιορισμών για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και για πράξεις θεματοφυλακής αξιών εκτός Ελλάδος. Ο λόγος είναι ότι τους τελευταίους μήνες ο τζίρος στο Χ.Α. έχει «βουλιάξει» με κύρια αιτία τα capital controls.

Πηγή: Ημερησία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s