ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

skourletis_aftodioikisi1-600x275

To σύστημα της απλής αναλογικής και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας, ως καθ” ύλην αρμόδιος υπουργός, τα κόμματα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να ανοίξουν τη σχετική συζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: “Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του “Καλλικράτη”, θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο. Όλα αυτά όμως πρέπει να συζητηθούν πρώτα απ’ όλα με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και τα όργανά της”.

Αναφορικά με το ερώτημα που δέχθηκε ο υπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης, πώς θα εκλέγεται ο δήμαρχος σε μια περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής, αν θα εκλέγεται εμμέσως ή και χωριστά από τα ψηφοδέλτια, απάντησε στον δημοσιογράφο: «Θέτετε ένα πολύ κρίσιμο και ενδιαφέρον ερώτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε σε βάθος, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοδιοικητική πραγματικότητα και παράδοση της χώρας μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s