ΕΘΝΙΚΑ

Αθόρυβα επέστρεψαν στην Χίο οι Τούρκοι αξιωματούχοι

chios_suda_lathro1
Για το προσφυγικό.

Έπιασαν και πάλι δουλειά στη Χίο οι Τούρκοι αξιωματούχοι για το προσφυγικό, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το νησί, όπως και από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο.

Οι αξιωματούχοι, η παρουσία των οποίων προβλέπεται στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας επανήλθαν… αθόρυβα στη Χίο, σύμφωνα με πληροφορίες του astrapartis.gr, πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι δύο στον αριθμό, αντί των έξι που ήταν έως τον Ιούλιο και εναλλάσσονται με άλλους συναδέλφους τους κάθε εβδομάδα.

Στην δραστηριότητά τους περιλαμβάνεται η λήψη των στοιχείων που καταγράφονται από το λιμεναρχείο Χίου και ειδικότερα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο νησί, όποτε έχουμε νέες αφίξεις, χωρίς να υπεισέρχονται σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παρουσία, επίσης, έχουν στο hot spot της ΒΙΑΛ, όπου – προφανώς – έχουν πρόσβαση σε πλήρη στοιχεία όλων όσων υπόκεινται εκ μέρους των υπηρεσιών του hot spot στην καταγραφή και ταυτοποίηση.

Η επάνοδος των Τούρκων αξιωματούχων φαίνεται ότι ενεργοποιεί και τις διαδικασίες επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων δεν τυγχάνουν ασύλου, κάτι που είχε ουσιαστικά σταματήσει μετά τον Ιούλιο.

Η χθεσινή (Δευτέρα) αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ότι εντός του Δεκεμβρίου προβλέπεται να γίνονται επαναπροωθήσεις στην Τουρκία με ρυθμό 100 έως 200 άτομα την εβδομάδα προφανώς έχει άμεση σχέση με αυτή την εξέλιξη.

Περαιτέρω, για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο η κυβέρνηση θεωρεί επιτακτική την εξασφάλιση του αναγκαίου χώρου και ειδικότερα στη Χίο του χώρου στο Μερσινίδι, από όπου και θα επιστρέφονται στην Τουρκία – εκτός από τους παραβατικούς – όσοι δεν παίρνουν άσυλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s