ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου»

tzanakopoulos_dimitris
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και στη βούληση της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμφωνίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι η βούληση της Αθήνας για συμφωνία δεν σημαίνει συναίνεση σε νέα μέτρα λιτότητας ούτε και για υποχώρηση αρχών σε βασικά ζητήματα, όπως τα εργασιακά.

Ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευση της ελληνικής κυβέρνησης για την χθεσινή αποτυχία των δύο πλευρών στο Κυπριακό να φτάσουν σε συμφωνία επί του εδαφικού.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ερντογάν αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν είναι δήλωση, αλλά δημοσίευμα και ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο ίδιος επέμεινε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άλλο σχέδιο, σε περίπτωση που η συμφωνία δεν κλείσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικό πλάνο, καθώς η στόχευσή της παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s