ΕΘΝΙΚΑ

Οι πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου για το αδιέξοδο στις συνομιλίες

kypriako708_1

ΈΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ… Τέλος στο καλό κλίμα! Ξεκίνησε το blame game!!

Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Έγιναν και τα πρώτα σχόλια των πολιτικών αρχηγών για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία.

«Μη ευχάριστη εξέλιξη», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, το γεγονός ότι δεν υπήρξε κατάληξη σε συμφωνία επί του εδαφικού, και διατύπωσε την εκτίμηση ότι πρόκειται για προσωρινό αδιέξοδο.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης «ενήργησε για μια ακόμα φορά με υπευθυνότητα».
Επίσης, είπε ότι στο μέτρο του πολιτικά εφικτού πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση του συνόλου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

«Ένα βήμα προς τα πίσω», θεωρεί το ΑΚΕΛ, τη μη επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου».
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια πιο εντατικά και πιο οργανωμένα και με περισσότερη συνέπεια από ελληνοκυπριακής πλευράς.

Απογοήτευση για το άδοξο τέλος των συνομιλιών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φαίνεται, είπε, ότι η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε από τις αρχικές θέσεις της στο εδαφικό και ότι ο Μουσταφά Ακιντζί «έπαιζε παιχνίδι σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση».
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, ενώ επισήμανε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στο ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών δεν γίνεται αναφορά για συνέχιση των συνομιλιών.

Επικαλούμενος πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επέμενε να προστεθεί στο ανακοινωθέν η λέξη συνέχιση, ενώ με επιμονή της τουρκικής πλευράς «περιλήφθηκε μόνο η λέξη ανασκόπηση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s