ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ…

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία αλλά και μετεωρολόγοι, προειδοποιούν πλέον για πολικό ψύχος στις 29-30 Νοεμβρίου αλλά και 1-2 Δεκεμβρίου, με πιθανά πυκνά χιόνια ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Αν και νωρίς ακόμα, φαίνεται να έχουμε πρόωρη ψυχρή εισβολή από Νοέμβρη μήνα, κάτι που στατιστικά είναι σπάνιο για την περίοδο, δείγμα ότι φέτος ο Χειμώνας δεν θα αστειευτεί.

Μάλιστα με δικό μας χάρτη εδώ στο Greek-Weather.Org σας δείχνουμε που πιθανότατα θα χιονίσει την επόμενη Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και τις πιθανές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αναφερθούμε αναλυτικά με χάρτη στο πόσο χιόνι θα πέσει και που θα το στρώσει.

Φαίνεται λοιπόν να χιονίζει πρόσκαιρα όμως για περίπου ένα 24ωρο, σε περιοχές ακόμα και πεδινές της Θράκης, της ανατολικής, κεντρικής αλλά και δυτικής Μακεδονίας μέχρι και σε πεδινά, σε ορεινά και ημιορεινά αρχικά τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στην Κρήτη θα χιονίσει στα πολύ ορεινά τμήματα την επόμενη Τρίτη. Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε και τα ενδεικτικά υψόμετρα όπου θα συναντάει κανείς πιθανότατα χιονόπτωση την επόμενη Τρίτη προς Τετάρτη.

1

Τέλος, να υπογραμμίσουμε πως υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα μοντέλα για το πόσο θα χιονίσει, μιας και το GFS δίνει λιγότερες και πιο τοπικού χαρακτήρα χιονοπτώσεις, σε αντίθεση με το ECMWF Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόβλεψης καιρού, που δίνει πολύ χιόνι το διάστημα 29/11 ως και 2/12 ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε την ερχόμενη Παρασκευή όπως όλα δείχνουν, μπορεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το που θα χιονίσει, μιας και το ψύχος έχει πλέον κλειδώσει πως θα έρθει.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s