ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ… ΧΡΥΣΟ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΗΓΕΤΗ!

Russian Prime Minister Vladimir Putin (C
Ας παίρνουμε και καμιά ιδέα…

Η αγορά χρυσού στη Ρωσία επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο με τη ρωσική κεντρική τράπεζα αγοράζει αφειδώς ποσότητες που έφτασαν τους 48 μετρικούς τόνους ή τις 1.3 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσθήκη του χρυσού στα ρωσικά νομισματικά αποθέματα από το 1998 και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «δώρο» αποχωρισμού από τον Πρόεδρο Πούτιν στον αποχωρήσαντα Μπάρακ Ομπάμα. Ωστόσο η κίνηση του Ρωσου ηγέτη δείχνει την κατεύθυνση που κινείται η παγκόσμια οικονομία, αναγκάζοντάς τον να προνοήσει…

20161123_gold_russ

Οι ανησυχίες σχετικά με τον συστημικό κίνδυνο, οι «πόλεμοι» των νομισμάτων, με την υποτίμηση του δολαρίου, του ευρώ και άλλων σημαντικών μονάδων, οδήγησε σε συνεχή διαφοροποίηση στις αγορές χρυσού από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας.

Η Commerzbank εξηγεί:

«Είναι σαφές ότι η κεντρική τράπεζα εκμεταλλευόμενη την ισχυροποίηση που παρουσιάζει το ρούβλι έχει κάνει την τιμή του χρυσού φθηνότερη σε τοπικό νόμισμα, κι έτσι μπορεί να αγοράσει περισσότερο χρυσό. Αντίθετα, η κινεζική κεντρική τράπεζα αγόρασε μόνο περίπου τέσσερις τόνους χρυσού τον περασμένο μήνα – η δεύτερη χαμηλότερη αγορά χρυσού από όταν η Κίνα άρχισε να δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία από τον Ιούνιο του 2015. Το νόμισμα είναι πιθανό να έχει παίξει κάποιο ρόλο εδώ, καθώς η αξία του γουάν έχει μειωθεί αισθητά από το τέλος του Σεπτεμβρίου».

Ωστόσο, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει «αθόρυβα» τεράστιες ποσότητες χρυσού τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτή η διαφοροποίηση σε χρυσό επιταχύνθηκε έπειτα από την οικονομική κρίση και την επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία αγόραζε χρυσό συστηματικά τόσο όταν το ρούβλι ήταν ισχυρό και όταν ήταν αδύναμο.

Το 2015, η Ρωσία έκανε ρεκόρ αγοράς με 208 τόνους χρυσού στα αποθεματικά της σε σύγκριση με τους 172 τόνους του 2014.

Σύμφωνα με το World Gold Council, μόνο οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κίνα κατέχουν σήμερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού από τη Ρωσία.

Είναι σαφές πως η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στα αποθέματα χρυσού της. Τόσο ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ και ο Πρόεδρος Πούτιν έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές κρατώντας ράβδους χρυσού και νομίσματα. Η ρωσική κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει μάλιστα τον Μάιο του 2015 ότι η Ρωσία βλέπει τον χρυσό ως «ένα ισχυρό εχέγγυο για την προστασία από νομικούς και πολιτικούς κινδύνους.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s