ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ και… παράπονα Σχοινά

shoinas_argaritis
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσιπρας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Mε σκοπό να συζητηθεί η «πρόοδος» που έχει γίνει στο πλαίσιο της δεύτερης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης

Ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως ήταν μια χρήσιμη ευκαιρία για τους δύο αρχηγούς να εξετάσουν την πρόοδο που γίνεται και να συζητήσουν την «ευρύτερη εικόνα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα».

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη αξιολόγηση και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της, συνεπώς έχουμε όλα τα δεδομένα για να δικαιολογηθεί το τηλεφώνημα αυτό», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

«Καρφιά» Σχοινά

Τονίζοντας τον ρόλο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως είναι γνωστή η προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος Γιούνκερ και ο χρόνος που επένδυσε για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε πως το γεγονός αυτό είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία».

Ερωτήματα δημιουργεί πάντως η επόμενη δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου, ο οποίος είπε στη συνέχεια πως «τελευταία παρατηρούμε άλλους να παίρνουν τη δόξα» (εννοώντας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη).

ΕΔΩ το βίντεο της ενημέρωσης.

Ολόκληρη η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά:
«Είναι γνωστό το πόσο χρόνο και προσπάθεια επένδυσε ο πρόεδρος Γιούνκερ για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώζωνη και αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, αν και τελευταία βλέπουμε πως υπάρχουν άλλοι που θέλουν να πάρουν τη δόξα αυτή. (Το τηλεφώνημα) Είναι μια ευκαιρία για τους δύο αρχηγούς να εξετάσουν την πρόοδο που έχει γίνει και να συζητήσουν την ευρύτερη εικόνα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα. Ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε την 2η αξιολόγηση στην οποία πλησιάζουμε σε ολοκλήρωση, συνεπώς υπάρχουν όλα τα δεδομένα που δικαιολογούν αυτό το πολύ χρήσιμο και παραγωγικό τηλεφώνημα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s