ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Ο Τσίπρας στα έργα του αγωγού ΤΑΡ και σε μειονοτικά χωριά – «Κράζει» την ΕΡΤ η ΝΔ (βίντεο)

alexandroupoli_tsipras_tar
«Αλεξανδρούπολη και Θράκη αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη στη Ν/Α Μεσόγειο»

Ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP

Ομιλία στην πλατεία του χωριού Φιλλύρα στη Ροδόπη

Έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

alexandroupoli_tsipras_fillyra

«Μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας. Χαίρομαι που είχαν την ευκαιρία να μάθω από το Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ώστε να μικρύνει η απόσταση που φαντάζει πολύ μεγάλη η απόσταση από το γραφείο μου, εδώ. Ξέρω πολύ καλά ότι βρίσκομαι στο νομό που έχει τις μεγαλύτερες διαρροές μαθητών από το σχολείο. Ξέρω ότι το θετικό της ποσόστωσης στα Πανεπιστήμια έχει αξία όταν τα παιδιά σας ολοκληρώσουν το σχολείο. Μέγιστη προτεραιότητα μας να βρούμε τον τρόπο τα παιδιά να τελειώνουν το σχολείο, να μένουν στη Θράκη και να βρίσκουν δουλειές εδώ», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Επισκέπτομαι και μιλώ σε ένα δήμο που έχει μια αρνητική πρωτιά. Είναι ένας από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε.Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και να στηριχθούν τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής σας. Σήμερα το 2016 υπάρχουν πολλοί που επιμένουν να εντοπίζουν και να μιλούν για τις διαφορές μας και χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους χωρίζοντας τους πολίτες ανάλογα με το τι Θεό πιστεύουν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστούμε να μην επιστρέψουμε σε διχαστικές λογικές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εκμεταλλευόμενη τους πολίτες. Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες, ίσοι, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας. Έχω ένα όραμα που αφορά την παιδεία και το μέλλον του τόπου. Θέλω τα σχολειά της χώρας μας είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, να παρέχουν σύγχρονη γνώση και να βγάζουν προκομμένους ανθρώπους γιατί το μεγαλύτερο εφόδιο είναι η γνώση.
Θέλω η περιοχή σας να σταματήσει να έχει τα αρνητικά ρεκόρ. Να είναι η φτωχότερη της Ευρώπης. Θέλω να πάψουν οι νέοι να φεύγουν αλλά να ζουν και να προκόψουν εδώ. Να είναι ίσοι και ίσες απέναντι στο νόμο που ισχύει για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Οι κάτοικοι της Θράκης θα πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους.
Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα ελληνικά κανάλια, τη ζωή και τις ειδήσεις σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Έδωσα εντολή χθες στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ώστε άμεσα στην περιοχή σας που αφορά 120.000 πολίτες, να σας δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δημόσιες συχνότητες και τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης της επιλογής σας».

Επίσκεψη Τσίπρα στο μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης

alexandroupoli_tsipras__selfie_xanthi

«Με την επίσκεψή μας εδώ θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι «για εμάς η γνώση είναι προτεραιότητα» και δεν χωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα με το Θεό που πιστεύουν. Όλα τα παιδιά είναι το ίδιο με ίσα δικαιώματα και η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να σας δώσει όλα τα εφόδια για να προκόψετε. Για εμάς δεν υπάρχουν διαχωρισμοί ανάμεσα στα σχολεία. Αγαπήστε τη γνώση και τους δασκάλους σας και αν καταφέρουμε του χρόνου να σας επισκεφθούμε δεν θα είστε τόσο στενάχωρα. Να στεγαστείτε και σε άλλες αίθουσες ώστε το σχολείο να μην είναι μόνο πρωί αλλά πρωί και απόγευμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη ήταν και θα παραμείνει δημιουργική, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά το χαιρετισμό του στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

«Σε αυτό το σχολείο είστε και χριστιανοί και μουσουλμάνοι και αυτό είναι μήνυμα αισιοδοξίας ότι η συνύπαρξή μας ήταν και θα παραμείνει δημιουργική και ότι ο πολιτισμός, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μαζί με την εκπαίδευση, θα σφυρηλατήσει την ταυτότητά μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, τις προκλήσεις της νέας εποχής», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους μαθητές του μουσικού σχολείου και πρόσθεσε: «θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα και τον τόπο και θα πετύχουμε αν καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχολείο «παράδειγμα συνύπαρξης που μέσα από το στοιχείο του πολιτισμού μπολιάζει τις κοινωνίες μας, τις μικρές και τις μεγάλες κοινότητες, γιατί ο πολιτισμός είναι τα ήθη, τα έθιμα η κουλτούρα και η ψυχή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κοινή πολιτισμική παράδοση, όλα αυτά, διαμορφώνουν ένα πολύ ουσιαστικό, πολύ μεγάλο μήνυμα για το μέλλον. Αυτός είναι ο τόπος μας και αυτή είναι η ταυτότητά μας, συνυφασμένη με συνεισφορές από όλες τις πλευρές, από όλες τις θρησκείες, από όλες τις απόψεις».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα ενισχύσει τα μουσικά σχολεία σε όλη τη χώρα και είπε χαρακτηριστικά: «τα μουσικά σχολεία είναι μια εξαιρετική παρακαταθήκη, μια πολύ σημαντική, θα έλεγα, κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης και βούληση όλων μας, του υπουργείου παιδείας – είναι εδώ και ο υπουργός παιδείας – είναι τα σχολεία αυτά να ενισχυθούν. Όχι μόνο να στηριχτούν αλλά και να ενισχυθούν».

Είχε προηγηθεί το αίτημα του διευθυντή του μουσικού σχολείου Ηλία Ιωαννάκη να στελεχωθούν τα μουσικά σχολεία με μόνιμο προσωπικό. Όπως ανέφερε, «σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 45 μουσικά σχολεία με 10.000 μαθητές».

Ο διευθυντής του σχολείου έστειλε μήνυμα εναντίον του εθνικισμού, με τον οποίο, όπως είπε, προσπαθούν κάποιοι να δηλητηριάσουν τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους της Θράκης και παρατήρησε: «δεν θα αφήσουμε να περάσει ο εθνικισμός στην περιοχή μας». Ο ίδιος συνειδητά διάλεξε, και τα παιδιά έπαιξαν, ελληνικά τραγούδια αλλά και ένα τούρκικο για να δείξουν με ποιες μουσικές διασκεδάζει ο κόσμος στην περιοχή. Επιφύλαξε και μία έκπληξη στον πρωθυπουργό καθώς προσκάλεσε στο βήμα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο οποίος τραγούδησε με τα παιδιά.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε με χιούμορ: «δεν ήξερα ότι έχω βουλευτή που τραγουδάει τόσο ωραία» και είπε ότι ζηλεύει τους μαθητές του μουσικού σχολείου γιατί κάνουν αυτό που αγαπούν.

ΝΔ κατά ΕΡΤ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θράκη: Αντιγράφουν πρακτικές Βόρειας Κορέας

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο η ΕΡΤ προέβαλε την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει αντιγραφή πρακτικών Βορείου Κορέας την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης να καλύψει από τις 8:45 το πρωί και σχεδόν βήμα-βήμα την περιοδεία του πρωθυπουργού.

«Ξεπέρασαν τον χειρότερο εαυτό τους, ας καταλάβουν και οι ίδιοι ότι με τέτοιες πρακτικές εκτίθενται όλο και πιο πολύ στα μάτια της δημοκρατικής ελληνικής κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Ε.Ρ.Τ. ξεπέρασε, σήμερα, το χειρότερο εαυτό της.
Προφανώς, στην Κυβέρνηση νομίζουν ότι η Δημόσια Τηλεόραση είναι “μαγαζί” τους.
Πανικοβλημένοι από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν και την κατάρρευσή τους στην κοινωνία αντιγράφουν πρακτικές Βορείου Κορέας.
Ας καταλάβουν και οι ίδιοι ότι με τέτοιες πρακτικές εκτίθενται όλο και πιο πολύ στα μάτια της δημοκρατικής ελληνικής κοινωνίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s