ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ Λ.ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΥ; (Πρίν ασφαλώς κατεδαφισθεί τελείως…)

20

ΜΕΓΑΛΗ Οργή προκαλεί, ακόμη μία φορά, η στάση του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΑΠΟΝΤΟΣ ελληνικού (;) κράτους… Την ώρα που δείχνει την «μέγιστη ευαισθησία» για την κατασκευή τζαμιών, αφήνει στο έλεος του χρόνου και της φθοράς, το σπίτι ενός εκ των κορυφαίων ηρωών της Επαναστάσεως του 1821!

21

22

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ήρωας του ’21, ο Τουρκοφάγος Νικηταράς ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, αλλά η Ελληνική Πολιτεία επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία. Ως συνήθως άλλως τε…

Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 1783 και πέθανε στην ‘ψ ά θ α’ (κυριολεκτικά από όπου και βγήκε η έκφραση).
Ήταν ένας από τους πλέον ΑΓΝΟΥΣ ήρωες της Επαναστάσεως. Η πιο ένδοξη, ίσως, στιγμή του, από τις πάμπολλες της Επαναστάσεως, ήταν η συμβολή του στη νίκη κατά του Δράμαλη.

Μετά την Επανάσταση ανήκε στο Ρωσικό Κόμμα, μαζί με το θείο του τον Κολοκοτρώνη. Όπως αναφέρουν και oi βιογραφίες του: «Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, το οποίο του Α Ρ Ν Η Θ Η Κ Ε μια αξιοπρεπή σύνταξη, ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και αντί αυτού, του χορηγήθηκε «ά δ ε ι α ε π α ι τ ε ί α ς» στον ναό της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή!

Το 1843, όταν ο Βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, οπότε του απονεμήθηκε ο βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Απεβίωσε το 1849 σε ηλικία 65 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο Τουρκολέκα. Τάφηκε όμως δίπλα στον Κολοκοτρώνη»…

(ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΝ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΚΥΡΙΑ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ, ΤΟ ΟΝΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ’21. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, «ΤΙ ΚΡΙΜΑ», «ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ»… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s