ΕΘΝΙΚΑ

Δεν βλέπουν λύση για το Κυπριακό οι Τούρκοι….

kurtulmuskypriako-600x275

Κανένα φως στον ορίζοντα δεν βλέπει σε ότι αφορά το Κυπριακό η Τουρκία.

«Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Κουρτουλμούς, ο οποίος σημείωσε δοθείσης της ευκαιρίας ότι «η Τουρκία τηρεί καθ” όλα» τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο νέο έτος είπε και προσέθεσε ότι σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει συνάψει η Άγκυρα με τις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό, ο Κουρτουλμούς δήλωσε: «Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι με την Ε.Ε. και όχι με την Ελλάδα. Η Τουρκία την τηρεί καθ” όλα.

Οι αριθμοί ροών που είναι μηδενικοί, το αποδεικνύουν. Περιμένουμε από την Ε.Ε. να υλοποιήσει το σκέλος που της αναλογεί. Δηλαδή την άρση της θεώρησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την αποδέσμευση των κονδυλίων 3 δισ. που έχει υποσχεθεί».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s