ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ… ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

foto2-4

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει την τουρκική επικαιρότητα η επιλογή ενός επωνύμου ζευγαριού Τούρκων να τελέσει τους γάμους του μέσα σε μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία, 400 ετών.

Όπως αναφέρεται, ο επιχειρηματίας Oğuz Konca και η τραπεζιτικός Gülen Başak Demirağlı, αποφάσισαν και προχώρησαν να τελέσουν τους γάμους τους στην ιστορική 400 ετών ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Gümüşlük Mahallesi στην Μούγλα, της επαρχίας του Bodrum, δηλαδή της ελληνικής Αλικαρνασσού.

foto1-7

Η τελετή πήρε μεγάλη δημοσιότητα μόλις έγινε γνωστό ότι θα γίνει μέσα στον χώρο της εκκλησίας που μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών λειτουργούσε για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής και πολλοί καλεσμένοι έσπευσαν να παραβρεθούν σε ένα χώρο σήμερα εγκαταλειμμένο, αλλά παλαιοτέρα είχε τελέσει πολλές φορές το ελληνορθόδοξο μυστήριο του γάμου.

Το εντυπωσιακό είναι πως αν και ο χώρος έδειχνε ότι δεν λειτουργούσε, οι νεόνυμφοι δηλώσαν μετά την τελετή ότι ένοιωσαν μια παράξενη χαρά που βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία και εκεί μέσα παντρεύτηκαν. Μάλιστα κάλεσαν και άλλους να μιμηθούν το παράδειγμα τους και να… παντρευτούν σε ελληνική εκκλησία!!!

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

1 reply »

  1. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι εν λόγω νεόνυμφοι απλώς επέλεξαν τον χώρο της χριστιανικής ορθοδόξου εκκλησίας για να τελέσουν τους γάμους τους με τον τρόπο που αυτοί ήθελαν για να ικανοποιήσουν μία πρωτότυπη επιθυμία τους και τίποτε περισσότερο.

    Κατα ανάλογον τρόπο στην κατεχόμενη Κύπρο τουρκικά μοντέλα διαφήμησης μόδας έχουν κατά καιρούς επιλέξει μέχρι και παλαιά εγκατελειμένα ελληνικά νεκροταφεία για να επιδείξουν μία πρωτότυπη μόδα τους δίπλα στους μισοαπασμένους σταυρούς των Ελλήνων αποθανόντων.

    Δηλαδή τι βλέπουμε? οι τούρκοι ψάχνουν ευκαιρίες αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμησης πάνω στα ερείπια του Ελληνισμού. Και εσείς θεωρείτε ότι είναι υγιές να μας το προβάλεται δημοσίως. Δεν αντιολαμβάνεσθε ότι τα παραδείγματα που κατα καιρούς δίνετε για να δώσετε μερικούς πόντους εκτίμησης στους τούρκους είναι ανεπιτυχή και δεν χρειάζεται καμία αναφορά σε αυτά???

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s