ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ!!

xionias
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΧΙΟΝΙΑΣ !!

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναλύσαμε εδώ στο Greek-Weather.Org θέλουν ισχυρές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας !! Μεγαλύτερος από το αναμενόμενο θα είναι ο χιονιάς σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και όχι μόνο χώρας !!

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Μετά τις 22:00-23:00 σε όλα τα ορεινά αρχικά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ μετά τις 2:00-3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης θα το γυρίσει σε χιόνι σε όλα τα ορεινά αλλά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

1

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά περίπου τις 8:00-9:00 όπου θα έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην βόρεια Ελλάδα οι ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, θα αρχίσει να χιονίζει πυκνά και σε πεδινά αλλά και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας καθώς και σε πεδινά τμήματα της Θράκης και της Ηπείρου, αλλά και πάνω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο σε όλη την Θεσσαλία και πάνω από τα 500-600 μέτρα στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Θα χιονίσει και στην Θεσσαλονίκη.

Μετά τις 12:00-13:00 το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα γίνουν ακόμα πιο έντονες και σε παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης, σε όλη την Μακεδονία, σε μηδενικά υψόμετρα μόνο της ανατολικής Ηπείρου αλλά σταδιακά και στα βόρεια πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας. Πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο θα χιονίζει στην Στερεά Ελλάδα και πάνω από τα 500-600 μέτρα στην Πελοπόννησο.

2

Μετά τις 16:00:17:00 θα ενταθούν ακόμα περισσότερο οι χιονοπτώσεις σε όλη την Θράκη, την Μακεδονία, την Θεσσαλία αλλά και σε μηδενικά υψόμετρα της Θεσσαλίας, ενώ θα αρχίσει να χιονίζει και πάνω από τα 300-400 μέτρα στην Στερεά Ελλάδα και πάνω από τα 400-600 μέτρα στην Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μέσα στην Θεσσαλονίκη και τα περίχωρα της πόλης.

Αργά το απόγευμα μεταξύ 19:00-20:00 και μετέπειτα ως και αργά τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταξύ 2:00-3:00 πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας καθώς και πάνω από τα 300-500 μέτρα στην Πελοπόννησο. Ο χιονιάς θα συνεχιστεί ως περίπου και τις 2:00-3:00 τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη όπου δεν αποκλείεται και πασπάλισμα χιονιού σε επιφάνειες όπως τα αυτοκίνητα, οι κάδοι και τα πάρκα. Νιφάδες ωστόσο θα πέσουν και στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια της Αθήνας από αργά το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης ενώ δεν αποκλείονται νιφάδες μέσα στη νύχτα και στο κέντρο της Αθήνας.

3

4

Σταδιακά μετά τις 3:00-4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν σε όλη την βόρεια Ελλάδα και θα ενταθούν στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και σε χαμηλά υψόμετρα της Πελοποννήσου και μέσα στην Αττική ως και τα βόρεια προάστια ενώ ασθενώς θα χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας. Από το κέντρο και πιο νότια θα σημειώνεται χιονόνερο.

5

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s