ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Βόμβα από τις Βρυξέλλες για την Ελλάδα!

eurogroup5-600x313

Χαμηλώνει ο δείκτης των προσδοκιών για το Eurogroup της Δευτέρας.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης θεωρεί ότι είναι δύσκολη η επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα τοποθετώντας το χρονικό πλαίσιο συμφωνίας μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών Αρχών και οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες γίνονται σε «κλίμα καλής συνεργασίας», όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

Ο αξιωματούχος εκτιμά πως δεν μπορούν πλέον να κλείσουν στο τεχνικό επίπεδο οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει «ανώτερη πρωτοβουλία», εννοώντας πολιτικός διάλογος.

Το «καλύτερο σενάριο» για τον αξιωματούχο θα ήταν μια «τεράστια πρόοδο στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ ελληνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ πριν τα Χριστούγεννα.

Ο ρόλος του ΔΝΤ παραμένει ένας γρίφος καθώς έχει γίνει πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές του με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παραμένουν όμως διαφορές σε τεχνικά ζητήματα και θα πρέπει να παρουσιαστούν πρώτα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τους.

3 replies »

  1. Δεν διαφωνώ Άρη πως αυτο θέλουν αυτή. Αλλα αυτό πού δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι Έλληνες τούς το δίνουν με ανοιχτά χέρια ψηφίζοντας πουλημένους Πολιτικούς και χωρίς να επαναστατούν; Κλείνοντας τη Βουλή και να αναλάβη τοπική Αυτοδιοίκηση όπως στους Αρχαιους Χρόνους. Να γίνουν διώξεις πολιτικών και έξωση απο τη Χώρα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s