ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τεράστια αυστρο-ρωσική επένδυση στη Θεσσαλία!

baturina_yelena
Τα Φάρσαλα ήταν ως τώρα διάσημα για τον χαλβά τους. Με τις νέες εξελίξεις όμως αναμένεται ότι θα γίνουν διάσημα και για τα φωτοβολταϊκά τους.

Η αυστριακή Inteco Beteiligungs GmbH, συμφερόντων της Γιελένα Μπατούρινα, της πλουσιότερης Ρωσίδας επιχειρηματία, ανακοίνωσε την επέκτασή της στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσω της απόκτησης φωτοβολταϊκού πάρκου στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα €20 εκατ. εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φ/β πάρκου στην Ιταλία. Πλέον, η προσοχή της Inteco στρέφεται τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Κύπρο, όπου διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Όπως δήλωσε η ίδια στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt: «Βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης». Παράλληλα, η κα Μπατούρινα δήλωσε ότι είναι ενδιαφέρουσα η κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

Ποια είναι η Μπατούρινα
Η προσωπική περιουσία της κας Μπατούρινα εκτιμάται ότι ξεπερνά τα $4 δις. ενώ θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα και δραστηριοποιείται μέσω της Inteco Beteiligungs, μια εταιρία η οποία ίδρυσε και ασχολείται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και τον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα.

Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ. Η ίδια πάντως ασχολείται και με τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.
energynews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s