ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Αναστασιάδης vs Ακιντζί!! Γενεύη… 3η Ημέρα!!!

%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

ΣΟΚ! Βελτιωμένη Εκδοχή του «Σχεδίου Ανάν» ο χάρτης που κατατέθηκε στη Γενεύη (ΧΑΡΤΗΣ)

Καθοριστική είναι η σημερινή μέρα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που πραγματοποιούνται στη Γενεύη, καθώς οι δυο πλευρές θα συζητήσουν το κεφάλαιο του Εδαφικού και θα παρουσιάσουν χάρτες. Μάλιστα, η έκβαση των σημερινών διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει αναλόγως και την αυριανή Διάσκεψη για την Κύπρο.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στη Γενεύη:

20:09 Πρώτα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και μετά αν φτάσουν σε συγκεκριμένο επίπεδο θα έρθουν οι πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει ισχυρή θέληση για την επίτευξη μιας λύσης η οποία να βασίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες.

19:59 Στη Γενεύη έφτασε πριν από λίγο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

19:36 Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του «Φ» στη Γενεύη, Ανδρέας Πιμπίσιης, στη συνάντηση των ηγετών συμμετέχουν και οι χαρτογράφοι των δύο πλευρών. Η συζήτηση επί του εδαφικού δεν περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά τα κριτήρια που έχουν τεθεί, αλλά εξετάζονται και άλλες πτυχές γενικότερα.

19:33 Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνάντηση, Αναστασιάδης, Ακιντζί και Άιντα μαζί με δύο ειδικούς επί των χαρτών (ένας από κάθε πλευρά), αποχώρησαν από την αίθυσα και μετέβησαν σε άλλη αίθουσα προκειμένου να γίνει η παρουσίαση, κατάθση και ανταλλαγή των χαρτών.

19:32 Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, ξεκίνησε με την ενημέρωση από τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί για τις διαβουλεύσεις που είχαν νωρίτερα για το θέμα της αποτελεσματικής εκπροσώπησης των Τ/κ.

Από ε/κ πλευράς συμμετέχουν εκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, Κύπρος Χρυσστομίδης και Πόλυς Πολυβίου.

19:27 Άρχισε λίγο μετά τις 19:00 ώρα Κύπρου, η απογευματινή συνάντηση των ηγετών με αντικείμενο την συζήτηση στο εδαφικό και την ανταλλαγή χαρτών. Παρόντες ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα και οι εμπειρογνώμονες των δύο κοινοτήτων για τους χάρτες.

18:47 Οι πολιτικοί ηγέτες και από τις δύο πλευρές θα παραστούν αύριο στην έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο που θα αρχίσει στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

18:43 Έτοιμο το αυριανό πρόγραμμα για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, το οποίο βρίσκεται υπό την αίρεση της αποψινής συνάντησης για το εδαφικό και την κατάθεση χαρτών.

18:09 Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει ημερομηνία για δημοψήφισμα για την επιτυχία της διεθνούς διάσκεψης, το σημαντικό είναι να υπάρξει ένα πολιτικό πλαίσιο ή να φτάσουμε σε ένα σημείο που να μπορεί να υπάρξει πολιτικό πλαίσιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τ/κ πλευράς Μπαρίς Μπουρτζού στη Γενεύη. Ο Μπαρίς Μπουρτζού ανέφερε ακόμη ότι η κατάθεση των χαρτών θα γίνει σήμερα και θα διαπιστωθεί αν οι δύο πλευρές υποβάλουν χάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας τους για ποσοστά χαρτών μεταξύ 28,2% και 29,2%.

17:27 Εάν ο χάρτης που η τ/κ πλευρά θα καταθέσει στο εδαφικό είναι πάνω από 29,2% δεν θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες για τις συνομιλίες. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν ότι μετά την κατάθεση του χάρτη θα χρειαστεί μία ώρα για να μελετηθεί από τους ειδικούς και αυτό που η ε/κ πλευρά θεωρεί σημαντικό είναι ο αριθμός των προσφύγων που θα μπορούν να επιστρέψουν υπό ε/κ διοίκηση, με βάση το χάρτη που θα παρουσιάσει η τ/κ πλευρά. Επίσης θα διακριβωθεί αν ικανοποιούνται μια σειρά άλλα κριτήρια που είχαν τεθεί, όπως η περίληψη ή όχι της περιοχής της Μόρφου, οι ακτογραμμές, η συνδεσιμότητα κ.α. Η ε/κ πλευρά φέρεται έτοιμη να αντιδράσει με 3-4 επιλογές σε αυτό που θα παρουσιαστεί ενώπιόν της.

16:21 Η βρετανική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για να υποστηρίξει όπως μπορεί τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διάσκεψη της Γενεύης, δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

16:20 «Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γι’ αυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών» δηλώνει από τη Βαλέτα ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ. «Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο» ανέφερε για τη στρατηγική του επιλογή, να μεταβεί προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.

16:17 Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ.

16:16 Η Διάσκεψη αύριο θα αρχίσει στις 11.15π.μ. (τοπική ώρα).

16:15 Τέθηκε θέμα για περιορισμένη πρόσβαση των ανταποκριτών των Διεθνών Μέσων στα Ηνωμένα Έθνη στην κάλυψη των συνομιλιών της Γενεύης.

16:10 Ήταν βασικό να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επανενώσουμε μια χώρα ως πλήρες μέλος της ΕΕ, σε συμμόρφωση με τις αρχές της. Η Κομισιόν είναι άμεσα εμπλεκόμενη, ο κ. Γιούνκερ άλλωστε θα είναι εδώ αύριο.

16:08 Άιντα: Ο χάρτης δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι στην αυριανή Διάσκεψη.

16:06 Άιντα: Δεν είναι απαραίτητο να φύγουμε από εδώ με ημερομηνία δημοψηφίσματος, για να είμαστε ικανοποιημένοι.

Δεν προσβλέπουμε σε νέα διεθνή διάσκεψη, μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.

15:59 Μην περιμένετε ότι θα επιστρέψουμε στην Κύπρο με συνολική λύση. Χρειάζεται δουλειά μέχρι να πλησιάσουμε στο συνολικό πακέτο λύσης.

15:55: Από τις 11 μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ, τις περισσότερες από τις μισές τις έχει αφιερώσει στο Κυπριακό.

Οι εγγυήτριες αποφάσισαν να έρθουν στο ίδιο επίπεδο για να μην έχουν προβλήματα.

Το brainstorming των δύο πλευρών για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις είχε μια ποιότητα που δεν ξανασυνάντησα.

15:51 Άιντα: Το αν είναι η τελευταία ευκαιρία αυτό θα το ξέρουν οι ιστορικοί σε 100 χρόνια.

15:50 Άιντα: Έχουμε λύσει πολλά από τα ζητήματα και είμαστε κοντά στην επίλυση κάποιων άλλων.

Και σήμερα θα εργαστούμε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αυτό που θα γίνει αύριο είναι ιστορικό. Είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία που οι εγγυήτριες δυνάμεις θα βρεθούν με τους Κύπριους για να συζητήσουν τα ακανθώθη θέματα της ασφαλείας και των εγγυήσεων.

15:37 Αυτή την ώρα ο διαπραγματευτής Aνδρέας Μαυρογιάννης ενημερώνει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίο που βρίσκονται στη Γενεύη.

15:30 Με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, που να συνάδει και με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίστηκε παράλληλα ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις και η σημασία που θα έχει η επίλυση του ζητήματος για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

15:10 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα συναντηθούν εκ νέου στις 5.45 όπου θα γίνει παρουσίαση από πλευράς διαπραγματευτών των συζητήσεών τους για θέματα διακυβέρνησης, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το εδαφικό και η ανταλλαγή χαρτών.

15:00 Έκκληση στους εκπροσώπους του τύπου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε όποιους «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να δημιουργήσουν προβλήματα στον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας» απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τις νέες διαρροές που αφορούν λεπτομέρειες της ε/κ πρότασης για τον χάρτη.

14:39 Έντονη η αντίδραση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη, σχετικά με τις πληροφορίες στα ΜΜΕ για τον χάρτη της ε/κ πλευράς.

14:34 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

14:32 Το Λονδίνο είναι θετικό και αισιόδοξο όσον αφορά την έκβαση της διαδικασίας στη Γενεύη για το Κυπριακό, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην ελβετική πόλη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο που αρχίζει την Πέμπτη.
Όπως ανέφερε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Άλαν Ντάνκαν φθάνει απόψε στη Γενεύη και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αύριο το πρωί και εκτός από τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη το πρωί της Πέμπτης θα έχει συναντήσεις με «όλους τους παίκτες – κλειδιά». Η βρετανική πηγή επανέλαβε την υποστήριξη του Λονδίνου στην όλη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως η προσπάθεια της Βρετανίας είναι “να το καταστήσουμε αυτό μια επιτυχία”.
Σημείωσε εξάλλου πως δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί πότε ο κ. Τζόνσον θα αναχωρήσει από τη Γενεύη και πως “προφανώς αυτό εξαρτάται από την πρόοδο” που θα υπάρξει.

14:02 Μικρή μέχρι στιγμής η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό, εκτιμά είδηση του Belga που αναδημοσιεύει η De Morgen υπό τον τίτλο «Για την ώρα οι συνομιλίες της Γενεύης για το Κυπριακό δεν έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα». Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Γενεύη βλέπει και η De Standaard, φιλοξενώντας την ίδια είδηση του Belga υπό τον τίτλο «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν βαλτώσει» .

13:33 Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ε/κ πλευρά θα καταθέσει χάρτη ο οποίος θα είναι στο 28,2% (το τμήμα υπό τ/κ διοίκηση), που είναι κατά μισό τοις εκατόν μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.

Ο χάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τα χωριά Μόρφου, Κυθρέα, Άσσια, Βατυλή, Λύση και Κοντέα.

Τα χωριά αυτά να επιστρέψουν υπό ε/κ διοίκηση.

13:02 Αυτό που βγαίνει από τις έως τώρα συζητήσεις εντός της ε/κ πλευράς, ηγεσίας και πολιτικών αρχηγών, είναι πως για να γίνει αποδεκτός ο χάρτης της τ/κ πλευράς αυτός θα πρέπει να καλύπτει μια περιοχή όπου θα διασφαλίζει την επιστροφή τουλάχιστον 90 χιλιάδων προσφύγων και μεγαλύτερη έκταση των ακτογραμμών που θα βρίσκονται υπό ε/κ διοίκηση.

12:58 Μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στέλνει η πολιτική ηγεσία που βρίσκεται εδώ στη Γενεύη σε σχέση με το εδαφικό και την κατάθεση χαρτών από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μήνυμα των πολιτικών αρχηγών προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι όπως σε περίπτωση που ο χάρτης της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι απαράδεκτος τότε να αποσυρθεί και ο χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς.

12:55 Η συζήτηση του Εδαφικού θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα, όπου και θα γίνει κατάθεση χαρτών.

12:50 Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διαφωνίες που προέκυψαν χθες σε θέματα Διακυβέρνησης και Περιουσιακού. Αντάλλαξαν συγκεκριμένες απόψεις. Σε κάποια θέματα, κυρίως Διακυβέρνηση προέκυψε κάποια πρόοδος και σε κάποια άλλα δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους ειδικούς να εργαστούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και νε ενημερώσουν ανάλογα.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με θέματα Περιουσιακού που έμειναν από προχθές, θέματα ΕΕ, και πτυχές της Διακυβέρνησης που δεν συζητήθηκαν χθες.

12:34 Απόψε θα φτάσουν στη Γενεύη ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς μαζί με τους συνεργάτες του.

Το απόγευμα ή το βράδυ θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το ενδεχόμενο μετάβασής του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Γενεύη να παραμένει ανοικτό.

12:03 Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φτάνει απόψε στη Γενεύη, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ.

11:59 Τελείωσε το τετ-α-τετ των δύο ηγετών με τον κ. Άιντα και θα ενημερώσουν τις διαπραγματευτικές ομάδες για το τι έχουν συζητήσει.

Αυτή την ώρα ξεκινά η συνάντηση των δυο ηγετών, έχοντας μαζί τους τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

11:42 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός της ψευδοκυβέρνησης Οζγκιουργκιούν έστειλε επιστολή στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί να μην δώσει χάρτη αν δεν πάρει εκ περιτροπής προεδρία – Λευτέρης Αδειλίνης

11:05 Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας σερ Άλαν Ντάνκαν.

Αμφότεροι θα παρευρίσκονται την Πέμπτη στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο. Κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «για τις πιθανότητες ειρήνης στην Κύπρο».

10:54 Ο ρόλος και η εμπλοκή της εξάμηνης μαλτέζικης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι πιο αποτελεσματικός από τη στιγμή που θα υπάρξει μια λύση στο Κυπριακό και μετά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Μάλτας και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουϊς Γκρετς.

Κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στη Βαλέτα, με αφορμή την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας, ο κ. Γκρετς δήλωσε πως «το Κυπριακό και η Κύπρος αποτελούν προτεραιότητα για τη Μάλτα, υπάρχει άλλωστε συνάφεια μεταξύ των δύο μας».

10:53 Οι ηγέτες συνεχίζουν τις συνομιλίες μαζί με τον κ. Άιντα, ενώ οι διαπραγματευτές με τις ομάδες τους συνεχίζουν τη συζήτηση επί της πρότασης της δική μας πλευράς σε αριθμό διαφωνιών που είχαμε στη διακυβέρνηση.

10:52 Ο Ανδρέας Χατζηράφτης (ανώτερος λειτουργός του κτηματολογίου) ενημερώνει αυτή τη στιγμή τη διαπραγματευτική ομάδα για τους δικούς μας χάρτες. Στη συνέχεια ο κ. Χατζηράφτης θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία που βρίσκεται στη Γενεύη προκειμένου να τους ενημερώσει για το ίδιο θέμα.

10:50 Το γενικότερο κλίμα που προκύπτει όλο αυτό το διάστημα σε σχέση με το στάτους της Κυπριακής Δημοκρατίας γεννά ουκ ολίγες απορίες. Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει (το οποίο επανέρχεται συνεχώς) είναι και η τοποθέτηση ή μη της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο όχημα του Προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο η μη ύπαρξη σημαίας της ΚΔ στο όχημα του προέδρου Αναστασιάδη φαίνεται να μην έχει να κάνει με οποιοδήποτε σενάριο υποβάθμισης της ΚΔ. Σύμφωνα με τη διπλωματική πρακτική, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι σ’ ένα διεθνή οργανισμό δεν φέρουν σημαία της χώρας τους στα αυτοκίνητά τους. Γι αυτό και ο εδώ στη Γενεύη, Μόνιμος Αντιπρόσωπος δεν έχει σημαία στο αυτοκίνητό. Στην Ελβετία σημαία της ΚΔ φέρει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πρέσβη που είναι διαπιστευμένος στη χώρα. Η κυβέρνηση της Ελβετίας δεν είναι εγκατεστημένη στην Γενεύη αλλά στη Βέρνη.

10:41 Όπως γράφει η Κίπρις Ποστασί, ολοκληρώθηκε χθες η εργασία όσον αφορά τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης, με τη συμβολή και του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τη χρηματοδότηση να υπολογίζεται σε λιγότερο από 10 δις δολάρια.

Οι απεσταλμένοι της εφημερίδας στη Γενεύη επικαλούνται πηγές κοντά σε ξένους αρμοδίους και γράφουν ότι διαπιστώθηκε πως στο θέμα των αποζημιώσεων ένα μέρος μπορεί να καλυφθεί από εσωτερικές πηγές, ωστόσο θεωρήθηκε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες για να προστατευθεί η ισορροπία και να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις όπως η επιπλέον επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, πληθωρισμός και έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Το ποσό υπολογίζεται κάτω από τα 10 δις δολάρια ενώ ο ακριβής αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά από την ρύθμιση κάποιων ζητημάτων που έχουν μείνει ανοικτά στο περιουσιακό και το εδαφικό.

10:37 Όσον αφορά τους χάρτες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όταν αυτοί ανταλλαγούν από τους ηγέτες, θα ελεγχθούν από τους ειδικούς της κάθε πλευράς προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ανταποκρίνονται στα όσα έχουν συμφωνηθεί ή θα συμφωνηθούν κατά τη συζήτηση. Ακολούθως θα δοθούν στον κ.Άιντα για να κρατηθούν.

Από ελληνοκυπριακής πλευράς σημειώνεται, σε σχέση με την είδηση του Ανατολού, ότι κανένας δεν έκανε αναφορά σε σχέση με το χώρο που θα κρατηθούν.

Πάντως από πλευράς Ηνωμένων Εθνών φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι οι χάρτες θα φυλαχθούν σε χώρο των Ηνωμένων Εθνών.

10:34 Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί πρόοδος ή σύγκληση στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, μόνο εάν υπάρχει τέτοια πρόοδος που να το δικαιολογεί.

10:21 Ξεκίνησαν οι πρωινές συνομιλίες με κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη και του Μοσυταφά Ακιντζί με τον κ. Άιντα.

ΠΗΓΗ: «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s