ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Αναστασιάδης vs Ακιντζί!! Κατατέθηκαν οι χάρτες-Σταθμός…!!!

%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf

«Σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού (αποτελεί) η κατάθεση χαρτών»: αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια του Προέδρου Αναστασιάδη, μέσω twitter. Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».

1

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, που έκανε γνωστό, από την άλλη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει, εγγράφως, τις αντιρρήσεις της στην τουρκοκυπριακή πρόταση.

Στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στις συναντήσεις στο Μοντ Πελεράν (δηλαδή μεταξύ 28,2% – 29,2%) κυμαίνονται οι χάρτες που κατέθεσαν απόψε οι δύο πλευρές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίσης, ανα΄φεοντας ότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που κατατέθηκαν χάρτες. Ανέφερε πως η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε απόψε και άυριο θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, με αποκλειστικά θέματα την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως υπάρχουν πρόνοιες στον χάρτη που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά που δεν ικανοποιούν τη Λευκωσία και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατέθεσε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη όπου καταγράφονται οι διαφωνίες της ε/κ πλευράς επί της ουσίας της τ/κ πρότασης.

Ανέφερε επίσης ότι οι χάρτες έχουν κρατηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s