ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο απουσιολόγος (!!!) και μια… συριζαίικη φάμπρικα

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυτίο παραπόνων έχει καταστεί το γραφείο του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση (φωτογραφία). Βουλευτές από όλες τις παρατάξεις διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος τείνει να καταργηθεί, δεδομένου ότι οι υπουργοί, και ειδικά εκείνοι των λεγομένων παραγωγικών υπουργείων, δεν προσέρχονται στο Κοινοβούλιο για να απαντήσουν στα ερωτήματα των βουλευτών ή, όταν το κάνουν, εμφανίζονται με έξι μήνες καθυστέρηση!

nnn

Μαθαίνω μάλιστα πως ο κ. Βούτσης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου με τη νέα χρονιά να περιοριστεί το πρόβλημα αυτό και να καταστεί πιο συνεπής η παρουσία των υπουργών στη Βουλή. Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε όλο το προηγούμενο διάστημα επενδύσει στη «φιλοτιμία» των υπουργών, το γεγονός ότι αυτή δεν αποδείχθηκε τελικά αρκετή τον προσανατολίζει σε πιο «ριζοσπαστικά» μέτρα. Μαθαίνω πως εξετάζει μεταξύ άλλων να θεσπίσει απουσίες για τους υπουργούς, που μετά από κάποιον αριθμό αυτοί θα υφίστανται κυρώσεις. Αναμένουμε λοιπόν τις πρωτοβουλίες του.

Μια συριζαίικη φάμπρικα

Ακόμη μαθαίνω πως ο Πρόεδρος της Βουλής είναι σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να παύσει η «φάμπρικα» με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Οι πράξεις αυτές είναι, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, έκτακτης μορφής νομοθέτηση που παρακάμπτει το Κοινοβούλιο, το οποίο έρχεται εκ των υστέρων να επικυρώσει με νόμο το περιεχόμενο της Πράξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επέκρινε την επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να εκδίδει με ρυθμό πυροβόλου τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Για την ιστορία, σάς υπενθυμίζω ότι συνολικά επί Νέας Δημοκρατίας, όταν Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης ήταν οι Παναγιώτης Μπαλτάκος και Φώτης Καϋμενάκης, πέρασαν 17 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δείτε τώρα τι γίνεται επί ΣΥΡΙΖΑ:

nnn

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα, όταν τη θέση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης ανέλαβαν διαδοχικά ο Σπύρος Σαγιάς και ο Μιχάλης Καλογήρου, πέρασαν 34 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή οι διπλάσιες σε σχέση με εκείνες της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της Βουλής θεωρεί πως οι 51 αυτές ΠΝΠ είναι στίγμα στην ιστορία του Κοινοβουλίου και θέλει να πάψει αυτή η πρακτική. Το εάν θα τα καταφέρει φοβάμαι πως εξαρτάται περισσότερο από την τρόικα παρά από τους υπουργούς της κυβέρνησης. ΒΗΜΑτοδότης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s