ΕΘΝΙΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τους βάφτισαν Τουρκοκύπριους με το ζόρι

%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b2%ce%ac%cf%86%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b6%cf%8c

Με απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε απόφαση του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) να εγγράψει ως ανήκον στην τουρκική κοινότητα το δεύτερο τέκνο αραβόφωνα Κύπριου υπηκόου ανήκον στην ελληνική κοινότητα.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος με επιστολή του σε αυστηρό τόνο, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φιλελεύθερος», καταλογίζει ευθύνες στο Τμήμα για ενέργειες και παραλείψεις του που ταλαιπωρούν το κοινό, αλλά και που συντελούν στο να χάνονται υποθέσεις στα δικαστήρια, αφού λόγω απώλειας φακέλων που παρατηρήθηκαν στο εν λόγω Τμήμα, σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, η Δημοκρατία δεν έχει την ευχέρεια να υποβάλλει ενστάσεις.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, όταν το 2013 ο αραβικής καταγωγής πατέρας αιτήθηκε την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης και διαβατηρίου για το δεύτερο τέκνο του, το ΤΑΠΜ έκρινε από μόνο του και χωρίς σχετική αίτηση των γονέων του τέκνου, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, πως αυτό πρέπει να εγγραφεί στην τουρκική κοινότητα.

Και αυτό, ενώ τόσο οι γονείς, όσο και το πρώτο τους τέκνο είναι πλέον εγγεγραμμένοι ως Κύπριοι υπήκοοι, ανήκοντες στην ελληνική κοινότητα της νήσου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s