ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα Ελληνικά σχολεία

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα σχολεία:

Παρεμβάσεις στα σχολεία, από εκπαιδευτικούς και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι στα «σκαριά», προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για θέματα ξενοφοβίας, ναρκωτικών, ρατσισμού και τροχαίων ατυχημάτων.

Για αυτό το σκοπό αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας. Οπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνεργάζονται με σκοπό να δημιουργηθεί το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του εγχειρήματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι η συγκρότηση μητρώου αξιωματικών, κατάλληλα καταρτισμένων για να μεταδώσουν σε μαθητές γνώσεις γύρω από αυτά τα θέματα, για πρώτη φορά. «Μέχρι σήμερα οι διάφορες διαλέξεις που πραγματοποιούνταν στα σχολεία γίνονταν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που επιλέγονταν πρόχειρα. Εφεξής θα υπάρχει ένα μητρώο ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών, δηλαδή μία δεξαμενή αστυνομικών, που θα αναλάβει το ρόλο αυτό. Θα υπάρχει επίσης εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα εντρυφήσουν οι εκπαιδευτές (δάσκαλοι και αξιωματικοί). Στο ίδιο πλαίσιο θα τρέξουν και κάποια μεταπτυχιακά προγράμματα για αξιωματικούς, προκειμένου να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους», εξηγεί στην εφημερίδα αρμόδια πηγή.

Οι διαλέξεις θα γίνονται σε δημόσια σχολεία, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία όλης της χώρας.

Την περασμένη Τρίτη έγινε η πιο πρόσφατη, στο Γενικό Εκπαιδευτικό Λύκειο Πάτμου, για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και τους κινδύνους στο διαδίκτυο. Ομιλητές ήταν ειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέλυσαν τις διαδικτυακές απειλές, τα μέτρα προστασίας για τους χρήστες και τα ηλεκτρονικά αδικήματα που διαπράττονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s