ΕΘΝΙΚΑ

ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ… Ακιντζί «Ο Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα…»

Ο ψευτο-ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί

Δεν κρατιέται τα τελευταία 24ωρα ο ψευτο-ηγέτης

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε πως «Ο κ. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα. Εμείς δεν αποχωρήσαμε από τη συνάντηση». Εξήγησε συγκεκριμένα, πως επανέλαβε τις θέσεις του, σχετικά με την απόφαση της Βουλής και τόνισε πως αυτό επιφέρει ζημιά.

Τόνισε μάλιστα πως δεν βρήκε τη στάση που περίμενε εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη τονίζοντας πως «δεν μας έδωσε το παραμικρό μήνυμα ότι θα διορθώσει την κατάσταση».

Όπως ανέφερε, εξήγησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ανησυχία που δημιουργήθηκε στην τ/κ κοινότητα από την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι αναμένει ο ίδιος και η τ/κ κοινότητα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προβεί σε βήματα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση και να λάβει ξεκάθαρα θέση εναντίον.

Δεν υπήρξε, υποστήριξε, το παραμικρό μήνυμα από τον Ε/κ ηγέτη προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε, διάβασε ένα έγγραφο πέντε σελίδων που είχε ετοιμάσει από πριν με τα δικά του επιχειρήματα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, όταν μίλησε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκληθεί στην τ/κ κοινότητα από το γεγονός και πως αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ο Ακιντζί, «δήλωσε με νεύρα πως δεν έχει κάτι να πει και αποχώρησε από την αίθουσα».

Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να είπε «δεν έχω τίποτε να πω».

«Θυμωμένος σηκώθηκε, έφυγε από την αίθουσα κλείνοντας την πόρτα πίσω του», κατά τον ισχυρισμό του κ. Ακιντζί.

Αμέσως, όπως δηλώνει ο Ακιντζί, η ατμόσφαιρα άλλαξε και αποχώρησε από την αίθουσα καθώς ο ίδιος δεν θεώρησε πως υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση.

Ο Τ/κ ηγέτης τόνισε ακόμη ότι, «στο σημείο που φτάσαμε μετά από 20 μήνες διαρπαγματεύσεων, δεν έχει κανένα νόημα να τίθεται ξανά το θέμα της Ένωσης. Λένε ότι υπερβάλουμε, εγώ σας λέω ότι είναι και λίγη η αντίδραση μας. Εμείς δεν έχουμε εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, επειδή εμείς είμαστε η πλευρά που θέλει πραγματικά τη λύση». Το άνοιγμα της πόρτας πλέον είναι στα χέρια των ε/κ που πρέπει να φτιάξουν το λάθος».

«Είναι στα χέρια τους να διορθώσουν αυτή την κατάσταση που με τα χέρια τους δημιούργησαν», δήλωσε ο Ακιντζί, προσθέτοντας ότι «την πόρτα που άνοιξαν και έφυγαν, μπορούν και πάλι να την ανοίξουν».

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s