ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ»

Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδἄκας

Θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιος τίτλος άρθρου αν κάποτε κάποιος δεν άκουγε τούτο ευκρινώς από τα αδιάψευστα χείλη της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Μητροπαρθένου Μαριάμ;

Τι είναι άραγε ο δικός μας πόνος έμπροσθεν του παγκόσμιου πόνου ΤΗΣ για τα μαύρα χάλια της αμετανοησίας μιας ανθρώπινης γενιάς που παρεξέκλινε όχι μόνο από τον πνευματικό νόμο αλλά και από αυτόν τον φυσικόν τοιούτον των ζώων;

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΝ σημείον τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Ναι , καλεί η ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ την Ορθόδοξη Ελλάδα να μαζέψει και να σπογγίσει τα δάκρυα ΤΗΣ που χύνει για όλη την ανθρωπότητα ετούτες τις στιγμές που το δαιμονικό βουητό αποκορυφώνεται.

Ναι , η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ και η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ενώπιον του θρόνου Του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ κάνει τις γονυκλισίες που έπρεπε να κάνουμε εμείς για να μετριαστεί η ΟΡΓΗ του ΠΡΟΣΩΠΟΥ του ΥΙΟΥ ΤΗΣ.

Ναι, είναι η Μητέρα που αγαπάει τα παιδιά της γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά δεν την νοιάζονται καθόλου.

Είναι άσκοπα τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, άσκοπες οι Μυροβλησίες και τα Θεοσημεία των Εικόνων Της;

Άσκοπες οι Εμφανίσεις Της , οι Νουθεσίες Της και τα θαυμαστά ΘΑΥΜΑΤΑ της;

ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

«σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ μου »

Σε προστάζει η ΠΑΝΑΓΙΑ και το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια σου.

Μα τέτοιο χάλι έχω και δεν το κατάλαβα, αναρωτιέσαι.

Να κάνω ο ελεεινός την ΜΗΤΕΡΑ του ΘΕΟΥ να κλαίει για μένα.

Και όμως ΑΥΤΗ σε καλεί την Ύστατη Στιγμή για να σε σώσει ,ψηλαφώντας ο άθλιος τον ΑΓΙΑΣΜΟ των δακρύων ΤΗΣ.
Νομοθετήθηκε και διδάσκεται η διαστροφή.

Δεν έσβησαν μόνο οι επτά λυχνίες των Εκκλησιών της Μικράς Ασίας αλλά και όλων των κατά τόπους Εκκλησιών σήμερα.

Οι Αρχάγγελοι σήκωσαν τις τρομακτικές σάλπιγγες τους και γυρίζουν γύρω-γύρω τον πλανήτη προσπαθώντας να περιμαζώξουν τον Λωτ και τους οικείους του πριν κατέβει το Πυρηνικό Πυρ.

Λες και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε τέτοια συγκέντρωση τακτικών -πυρηνικών στρατηγικών όπλων πάνω στη γη γιατί προγνώριζε και σίγουρα έβλεπε την διεστραμμένη αμετανοησία και αγνωσία μας περί του ΑΓΑΘΟΥ.

Γιατί αδελφοί Ποιμενάρχες, εκκλησιαστικοί και λαϊκοί σιωπούμε με εκκωφαντική αδιαφορία;

Γιατί με τις πράξεις μας επιβραβεύουμε και συγχαίρουμε τον Ιούδα;

Η υποστατική αμαρτία των καιρών μας έδωσε καρπούς βλασφημίας προς τον Ουρανό και ο Ουρανός είναι έτοιμος να απαντήσει.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ανθρωπότητας πριν ηχήσουν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης ακούγεται η Θεομητορική Φωνή

Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ μου »

ΑΛΛΑ και στον καθένα μας προσωπικά

Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ»

Με σκοπό να διακοπεί ο αφανιστικός όλεθρος και να μετριαστεί το επερχόμενο κακό.

Όσοι περισσότεροι δια της έμπρακτης μετανοίας και ομολογίας μας προσέλθουμε για να μαζέψουμε τα Αγιαστικά και Χαριτόβρυτα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας τόσο το καλύτερο για να αποτραπεί η καθολική φωτιά.

Σε λίγο μπορεί να μην έχουμε άνετη και άμεση διαδικτυακή επικοινωνία αλλά θα κοινωνούμε και θα επικοινωνούμε ψηλαφώντας αυτά τα ΔΑΚΡΥΑ που θα τα σμίγουμε με τα δικά μας.

Στο Παλαιομονάστηρο που λέγεται ΕΛΛΑΣ έμειναν μόνο ερείπια και συντρίμμια, ούτε καλογέροι απέμειναν , ούτε ηγούμενος.

Το κανδήλι του το ανάβει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ που είναι και θα παραμείνει μέχρι τέλους ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ του.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

15 replies »

  • ΜΑΣΑΕΙ ΒΡΕ ΧΑΜΕΝΕ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ
   ΟΜΩΣ Ο ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣΑΕΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
   ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΩ………ΚΑΙ ΤΟΤΕ

   Μου αρέσει!

  • Καταρχάς, για να μάθουμε γιατί η Παναγία έλαβε το όνομα Μαρία, έχει ιδιαίτερη αξία να ξεκινήσουμε διαβάζοντας την ακόλουθη ακροστιχίδα:

   Μ εμφανίζει τη Μαριάμ, αδελφή του προφήτου Μωϋσή, (βλέπε Έξοδ. κεφ. 15),
   Α την προφήτιδα Άννα, μητέρα του Σαμουήλ (Α’ Βασιλ. κεφ. 1),
   Ρ την ωραιότατη Ραχήλ (Γένεσ. κεφ. 29),
   Ι την ανδρειοτάτη Ιουδήθ (βλ. σχετ. βιβλίο)
   Α τη φρονιμότατη Αβιγαία (Α’ Βασιλ. κεφ. 25).

   Ακόμα, όλα τα γράμματα της λέξεως Μαρία σημειώνουν την εξής σωτηριολογική φράση: «Μόνη Αύτη Ρύεται Ιού Απαντας Μισοκάλου», ήτοι ΜΑΡΙΑΜ.

   Μου αρέσει!

   • Είχα καιρό να διαβάσω τόσο ωραίο ανέκδοτο !!!!!!!
    Το άλλο με το τοτό το ξέρεις ?????

    Τ Τελευταίος
    Ο Οκνηρός
    Τ Τεμπέλης
    Ο Οινομανής
    Σ Σκνίπα

    Μου αρέσει!

 1. ΤΟ ίδιο το όνομα Παναγία αποτελεί λατρευτικό-κοσμητικό επίθετο της ΜΑΡΙΑΜ (Μαρίας), της μητέρας του Ιησού Χριστού, που αποκαλείται Θεοτόκος, επειδή έφερε στον κόσμο τον Υιό του Θεού και Αειπάρθενος γιατί συνέλαβε εκ Πνεύματος Αγίου και γέννησε με υπερφυσικό τρόπο τον Θεάνθρωπο.

  Μου αρέσει!

 2. ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ (ΔΙΑ)ΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΩΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΣΟΔΟΜΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ, ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΝΕΚΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΣΤΗΣ ΨΕΥΔΟΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΡΕΣΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ», ΟΡΘΟΔΟΞΗ, ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ…

  Μου αρέσει!

  • ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΩ ΑΥΤΟ

   Ακόμα, όλα τα γράμματα της λέξεως Μαρία σημειώνουν την εξής σωτηριολογική φράση: «Μόνη Αύτη Ρύεται Ιού Απαντας Μισοκάλου», ήτοι ΜΑΡΙΑΜ.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΝΙΣΤΕΣ λέει:

    ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ…

    Μου αρέσει!

 3. Η εισαγωγή της τριαδικότητας από τους εκκλησιαστικούς πατέρες δημιούργησε όμως, πέρα από τις πολλαπλές αιρέσεις και συγκρούσεις, ακόμα μέχρι το 19ο αιώνα και σήμερα ίσως, συμπληρωματικά προβλήματα: Οι εθνικές θρησκείες είχαν πάντα και μια θηλυκή θεότητα, η οποία «φρόντιζε» για τα θέματα της γυναικείας απασχόλησης στις αρχαίες κοινωνίες και μέχρι σήμερα, τη μητρότητα, την οικογένεια, την υγεία κ.ά. Τέτοιες θεότητες ήταν η περσική Εκάτη, η αιγυπτιακή Ίσις, οι ελληνικές θεότητες Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη κ.ο.κ., των οποίων η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και στις οποίες είχαν αφιερωθεί εντυπωσιακοί ναοί.

  Η χριστιανική θρησκεία είχε ένα θεό απροσδιόριστου φύλου, ο οποίος όμως εκδηλώνεται κατά γενική αντίληψη ως άντρας, ένα υιό αρσενικό και το πνεύμα ουδέτερο. Τίποτα θηλυκό, ίσως και λόγω του παραδοσιακού μισογυνισμού των «πατέρων». Όποτε είχε τεθεί το πρόβλημα της απουσίας θηλυκής θεότητας, κάθε πρόταση είχε απορριφθεί από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς «πατέρες», για διάφορους λόγους.

  Τελικά, στην Οικουμενική Σύνοδο της Εφέσου (431 μ.Χ.) αποφασίστηκε να ανακηρυχθεί η μητέρα του Ιησού , Μαρία, ως «παναγία και υπεραγία θεοτόκος», την οποία όμως ο τότε οικουμενικός πατριάρχης μόνο ως «χριστοτόκο» δεχόταν να αναγνωρίσει. Αυτή η επιλογή με την εισαγωγή θηλυκής θεότητας προκάλεσε νέες αντιδικίες, συγκρούσεις και αιρέσεις, πολλές από τις οποίες διαρκούν μέχρι των ημερών μας!Σταδιακά αποδόθηκαν δε όλες οι υπερφυσικές ικανότητες των προχριστιανικών θηλυκών θεοτήτων στη μητέρα του Ιησού.
  Για παράδειγμα, κοντά στο ιερό της Αφροδίτης στη Βραυρώνα Αττικής, η οποία Αφροδίτη «γιάτρευε» τα ασθενή παιδιά, δημιουργήθηκε εδώ και πολλούς αιώνες και υπάρχει μέχρι σήμερα ανακαινισμένη μια εκκλησία της «Παναγίας γιάτρισσας». Αντίστοιχα έχουν γίνει κοντά ή πάνω σε όλα τα αρχαία ιερά.

  Μου αρέσει!

 4. ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ
  ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ
  ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΘΕΟΥ

  Μου αρέσει!

 5. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ

  Το πνεύμα του κακού… και ποιο είναι το Καλό που το βλέπει;
  ***

  Ας διδαχθούμε όλοι και να ακούσουμε τον λόγο που μας βγάζει από την λήθη της ψυχής … α-λήθεια, εκτός της λήθης.

  Εγώ ειμί η Αλήθεια η Οδός και η Ζωή.
  Ιησούς Χριστός Εμμανουήλ

  Να μελετάμε το Άγιο Ευαγγέλιο, ο Λόγος είναι μέσα μας ο Χριστός.
  » Όποιος Χριστόν βαπτίσθηκε Χριστόν ενδύθηκε.»
  Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

  “Θεοί εστέ και υιοί του Υψίστου άπαντες”.
  Και ό,τι πιστεύουμε γίνεται διότι το γεννάμε ως θεοί, αφού είμαστε Ένα με τον Θεόν. Τι γεννάμε όμως;
  Ας επιτρέψουμε το ορθόν και αληθινόν, την αγάπη, τον Χριστό…τούτο εστί Χριστού-γεννα ….Χριστός να γεννηθεί στην κάθε ψυχή … και Ανάσταση τι θα πει…να δει όλη η γη.
  Χριστός Ανέστη καιρός και η Ελλάς.
  ***

  Δεν θ’ αντιγράψω ορισμούς από βιβλία. Θα μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια. Είναι πρόσκληση σε μια συγκινητική και καταπληκτική περιπέτεια. Θέλει τόλμη, έχει ρίσκο, δεν είναι μια επανάπαυση σε δάφνες του παρελθόντος. Θα συμφωνήσω με τον Ντοστογιέφσκι που λέει: “Πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο, πιο βαθύ, πιο δελεαστικό, πιο δημοφιλές, πιο γενναίο και πιο τέλειο από τον Χριστό…”.

  Η Ορθοδοξία αυστηρά μας θέλει καθαρούς και αθώους. Έχει μεγάλες απαιτήσεις από εμάς. Δίχως Θεό θα ήμασταν σίγουρα πιο παλιάνθρωποι. Είναι αλήθεια πως δεν είμαστε άγιοι. Το χειρότερο είναι να κάνουμε τους αγίους. Αυτό δεν αρέσει διόλου στον Θεό. Η Ορθοδοξία μας θέλει ανυπόκριτους, ατόφιους, γνήσια ταπεινούς κι επιεικείς με τους άλλους. Επίσης ακαχύποπτους, αζηλόφθονους και καρτερικούς.

  Ο Χριστός της Ορθοδοξίας είναι προσιτός, φιλικός, ευγενικός, συγχωρητικός και συμπαθητικός. Ποτέ δεν μίλησε σκληρά στους αμαρτωλούς ούτε ποτέ τους περιφρόνησε. Κατανοεί την αδυναμία μας, τον παρασυρμό μας, την αδυναμία μας. Δεν κακιώνει, δεν επιτιμά, δεν τιμωρεί κι εκδικείται. Συγχωρεί, αγαπά, θυσιάζεται για μας.

  Ένας Εβραίος-Ρουμάνος, που έγινε στη φυλακή ορθόδοξος, γράφει στο “Ημερολόγιο της ευτυχίας” του, ο Νικολάε Στάινχαρτ: Ο Θεός “σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η αφηρημένη έννοια, ο ψυχρός δημιουργός, δεν είναι ο αχώρητος και αμετάβλητος Βράχμα, δεν είναι η θεότητα της γνώσης που εκδιπλώνει τους αιώνες”. Η Ορθοδοξία δεν είναι μια ωραία θρησκεία ανάμεσα στις άλλες καλές. Είναι τρόπος, στάση, ύφος και ήθος ζωής. Είναι η θυσιαστική αγάπη δίχως ανταλλάγματα. Η αγάπη των εχθρών και η συγχώρεση των πάντων. Είναι ένα σκάνδαλο και μια μωρία για τους πολύ λογικούς η Ορθοδοξία.

  Η ορθόδοξη διδασκαλία δεν είναι η ασαφής, μπερδεμένη, δύσκολη, ακατόρθωτη. Δεν είναι για τους ευκολόπιστους και τους φανατικούς θρησκόληπτους. Είναι για απαιτητικά πνεύματα, για αισιόδοξους και μαχητικούς. Δίνει την πραγματική ελευθερία και μακαριότητα. Η ειρήνη, η ηρεμία, η γλυκύτητα των αγίων το φανερώνει.

  Η Ορθοδοξία δεν είναι αναλγητικό και ναρκωτικό. Είναι συνεχής διακινδύνευση, εγρήγορση, ορθοστασία, αγρύπνια, ανάταση. Η Ορθοδοξία δεν είναι ελληνική, είναι οικουμενική. Δεν κρύβεται στο Άγιον Όρος ή τα Ιεροσόλυμα αλλά στην καρδιά του κάθε αληθινού ταπεινού.

  Όσοι θεωρούν ότι η Ορθοδοξία είναι για τους απλοϊκούς και αφελείς πλανώνται πλάνη οικτρά. Αν νομίζει κανείς ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μαθητεύουν κάποιοι χασομέρηδες, κλαψιάρηδες, λαθεύει. Οι Ορθόδοξοι αγωνίζονται για την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τη γνησιότητα. Δεν είναι ακατάδεκτοι, ψυχροί. Η ματαιότητα του κόσμου δεν τους μελαγχολεί, αλλά τους συνετίζει καίρια.

  Ο Θεός μας δεν είναι μάγος, φακίρης, ταχυδακτυλουργός και παράξενος θαυματοποιός. Δεν του αρέσουν τα μεσοβέζικα πράγματα, τα μελαγχολικά, τα βιαστικά, ανυπόμονα και χλιαρά. Αγαπά κυρίως τ’ αληθινά, τ’ ατόφια, τα ταπεινά.

  Στην Ορθοδοξία πάντοτε ελπίζουμε, μυστικά χαιρόμαστε, δεν μπορούμε να μην αισιοδοξούμε. Ζούμε για ν’ αγαπάμε. Όποιος νομίζει ότι η Ορθοδοξία θέλει εχθρούς, μόνο πολεμά, είναι για να εξουσιάζει και να καταδικάζει, αστοχεί σοβαρά. Για ν’ αναστηθούμε θα πρέπει πρώτα να σταυρωθούμε. Η σταύρωση θέλει προετοιμασία. Η σταύρωση θέλει την ώρα της. Η Ορθοδοξία είναι σταυρωμένη, τεταπεινωμένη και αναστημένη.

  Ορθοδοξία σημαίνει ορθοπραξία. Ορθή και αληθινή γνώση και καθαρή ζωή. Η Ορθοδοξία είναι παρεξηγημένη. Ίσως φταίμε κι εμείς που την παρουσιάσαμε λαθεμένα. Η Ορθοδοξία περισσότερο βιώνεται και λιγότερο διδάσκεται. Η Ορθοδοξία είναι μια στοργική μητρική αγκαλιά, που γνωρίζει ν’ αναπαύει τα τέκνα της εξαίσια.

  Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s