ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! ΘΕΑΤΡΟ!! Μετέωρο το επόμενο βήμα!!!

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ… Ακιντζί «Ο Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα…»

Η απάντηση του Αναστασιάδη στην ΠΡΟΚΛΗΣΗ του ψευτο-ηγέτη Ακιντζί

Σε μια προσχεδιασμένη κίνηση, η οποία εντάσσεται στην τακτική κλιμάκωσης της έντασης, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, αποχώρησε χθες από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Με πρόφαση, πάντα, την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο Ακιντζί και η συνοδεία του αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει λόγος, ούτε και ένταση κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τις προσπάθειες του Ειδικού Σύμβουλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, που είχε στη συνέχεια χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί, το κλίμα δεν άλλαξε, η τουρκική πλευρά επιμένει στην ακύρωση της απόφασης.

Αν και ο απεσταλμένος του Διεθνούς Οργανισμού ανέφερε πως δεν έχουν ακυρωθεί οι επόμενες συναντήσεις, είναι προφανές πως τούτο δεν είναι ξεκάθαρο καθώς το κλίμα είναι πλέον βαρύ και υπάρχει έκδηλος εκνευρισμός. Ήδη, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα, έχει ενημερώσει τηλεφωνικά τον Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, για τα χθεσινά συμβάντα σημειώνοντας πως είναι ο Μουσταφά Ακιντζί που αποχώρησε.

Στη χθεσινή συνάντηση, ο κατοχικός ηγέτης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ακυρώσει την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ενδελεχώς μέσα από έγγραφο σε προκλήσεις της τουρκικής πλευράς ενώ διερωτήθηκε πώς και δεν αντιδρούσαν τόσα χρόνια για τους γιορτασμούς της 1η Απριλίου.

Ο Άιντα σε μια προσπάθεια του να καθησυχάσει προφανώς τον Ακιντζί ανέφερε πως μπορεί να χρειάζεται να γίνει «μια διόρθωση». Τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη που με έντονο ύφος υπέδειξε στον αξιωματούχο του ΟΗΕ πως μετά από δυο χρόνια συζητήσεων δεν νομιμοποιείται να μιλά με αυτόν τον τρόπο για την ε/κ πλευρά.

Ακολούθησε διάλλειμα για τσιγάρο και όπως πληροφορούμαστε ο κατοχικός ηγέτης και η συνοδεία του αναφέροντας πως δεν ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές (!) αποχώρησαν. Όταν έγινε αντιληπτό πως η αποχώρηση ήταν οριστική, ο Άιντα έσπευσε να προλάβει την τ/κ αντιπροσωπεία, ειδοποιώντας τους φρουρούς της Πύλης να ειδοποιήσουν τον Ακιντζί να επιστρέψει. Το αίτημα του δεν έγινε αποδεκτό.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s