ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!! Αναστασιάδης «Δεν επιθυμώ να εμπλακώ…»

ΠτΔ: Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών

ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ! Οι μεμέτηδες δεν σταματούν την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ «Δεν ανεχόμαστε τα τεχνάσματα της Κύπρου…»

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Όπως αναφέρει δεν επιθυμεί «με κανέναν τρόπο να εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ιδιαίτερα μετά τη δημόσια αποτύπωση των όσων έχουν επισυμβεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

Την ίδια ώρα, επανέλαβε προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον εν εξελίξει διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση «που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπως και τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου , όπως εξάλλου αναφέρεται και στην ομόφωνη Δήλωση του Εθνικού Συμβουλίου στις 13 Φεβρουαρίου».

Πρόσθέτει επίσης πως, «η ειλικρινής μου πρόθεση είναι η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ. Ως εκ τούτου, εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s