ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


Την επέκταση της παραμονής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα σχολιάζει η Citi σε σημερινό της note και βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για άμεση συμφωνία.

Όπως επισημαίνει, οι αποστολές των πιστωτών αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν ακόμα από την Αθήνα, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης, καθώς όπως σημείωσε χθες πηγή της ΕΕ, την Δευτέρα σημειώθηκε κάποια πρόοδος.

Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να συζητήσει πρόσθετα μέτρα ισοδύναμα με το 2% ΑΕΠ τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν τώρα και να τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018. Ο Σόιμπλε την ίδια στιγμή δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», προσθέτοντας ότι η Γερμανία παραμένει ανοικτή να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους το 2018, αν χρειαστεί, σύμφωνα με τη συμφωνία του Μαϊου του 2016.

Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, δεδομένου του μεγάλου όγκου των θεμάτων υπό συζήτηση με τους πιστωτές, δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Μαρτίου.

Πιο πιθανό κατά άποψη της Citi είναι μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο, πριν από τις επόμενες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο.
capital

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s