ΕΘΝΙΚΑ

Το Κυπριακό, το μέλλον της ΕΕ και το Μεταναστευτικό…

Κυπριακό, μέλλον της ΕΕ και Μεταναστευτικό συζήτησαν Αναστασιάδης – Ταγιάνι

Την «απόλυτη ικανοποίηση του Προέδρου για τη συνάντηση με τον Αντόνιο Ταγιάνι, με τον οποίον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνδέεται με χρόνια φιλίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το πέρα της συνάντησης του ΠτΔ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Νίκος Αναστασιάδης και Αντόνιο Ταγιάνι συζήτησαν για την ατζέντα της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ειδικότερα για την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι η Ένωση να βγει πιο δυνατή.

Είχαν αναλυτική συζήτηση και για το μεταναστευτικό, το οποίο ως γνωστόν απασχολεί έντονα τις χώρες του Νότου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς επρόκειτο για την πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του Α.Ταγιάνι, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΚ για το Κυπριακό, λεπτομερώς για τα κεφάλαια, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας της λύσης, της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και τον ρόλο που η ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Είναι σημαντικό ότι ο Αντόνιο Ταγιάνι θεωρεί πως η ίδια η ΕΕ αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα τόσο για την λειτουργικότητα, όσο και για την ασφάλεια όλου του κυπριακού λαού.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΚ και για το πρόσφατο απαράδεκτο αίτημα της Τουρκίας για τις τέσσερις ελευθερίες, το οποίο αφορά ολόκληρη την ΕΕ και προφανώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό. ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s