ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ ! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !! «ΑΤΤΙΛΑΣ 3» !!!

ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! «ΑΤΤΙΛΑΣ 3»!! ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Στον δημόσιο της λόγο η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υπέρμαχος των συνομιλιών και δείχνει να βιάζεται για επανέναρξη. Ρητορική την οποία χρησιμοποιεί και όταν συνομιλεί με τους ξένους. Την ίδια ώρα, όμως, επί του εδάφους, κινείται σε αντίθετη πορεία κάνοντας όλο και περισσότερα βήματα προσάρτησης των κατεχομένων. Από το βήμα του προχθεσινού συλλαλητηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία (δείγμα κι αυτό του πώς βλέπει το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου η Τουρκία), έγιναν νέες εξαγγελίες εμβάθυνσης της προσάρτησης των κατεχομένων.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι σύντομα θα υπογραφούν μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους μεγάλα έργα στην ενέργεια και τον ηλεκτρισμό, ενώ ο υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου, που αναφέρθηκε στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, είπε ότι το εμπνεύστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Σουλτάνο Μεχμέτ, εννοώντας τον Μωάμεθ τον πορθητή της Κωνσταντινούπολης, που πέρασε τα πλοία πάνω από τη στεριά.

Την ώρα που η Τουρκία, επί του εδάφους προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες που στόχο έχουν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε μια τουρκική επαρχία, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα επέστρεψε στο νησί προκειμένου να συντηρήσει το κλίμα αισιοδοξίας ότι μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Πάντως, ενώ θα βρίσκεται στο νησί, δεν έχει προγραμματίσει οποιαδήποτε συνάντηση με τους δύο ηγέτες. Κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι μέχρι και το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν πρέπει να αναμένονται συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αυτή ήταν και η εκτίμηση των ηγετών της Κύπρου και της Ελλάδας οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και γενικότερα την κατάσταση στην περιοχή σε συνάρτηση με τις τουρκικές ενέργειες.

Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας συμφωνούν πως μέχρι την 16η Απριλίου δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση από μέρους της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Η Λευκωσία διαμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

2 replies »

  1. Πρός το παρόν εγώ βλέπω διπλωματικό πόλεμο της Τουρκίας με μία μία της χώρες της Ευρώπης ,και μάλιστα σε υψηλότερους τόνους από ότι γίνεται με το δικό μας διπλωματικό σώμα , και μάλιστα βλέπω σε αντίποινα να περνούν πόδι ή πρεσβείες γιαβας γιαβας από την Τουρκία ,και έπεται συνέχεια

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s