ΕΘΝΙΚΑ

Νέο hotspot στη Θήβα


Νέο κέντρο φιλοξενίας λαθρο-προσφύγων, χωρητικότητας 700 ατόμων, δημιουργείται στις εγκαταστάσεις του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου, στη Θήβα. Η νέα δομή αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Την ανακατασκευή του χώρου ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με χρηματοδότηση από τη DG ECHO, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε την ενοικίαση του χώρου, με έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η δομή απαρτίζεται από 65 διαμερίσματα των οκτώ ατόμων, ενώ άλλα τόσα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικίσκους στον προαύλιο χώρο.

Επίσης, έχουν δημιουργηθεί χώρος εκπαίδευσης, αίθουσα κατάλληλη για γυναίκες, χώρος συμβουλευτικής, καθώς και 60 τουαλέτες με ισάριθμες ντουζιέρες.

Ο ΔΟΜ θα έχει την υποστήριξη της λειτουργίας της και οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν τη στελέχωση των ιατρείων με παθολόγο, γυναικολόγο και οδοντίατρο, καθώς και της κλινικής βραχείας λειτουργίας.

Το κέντρο επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ζήσουν εδώ σε συνθήκες αξιοπρέπειας», προσθέτοντας ότι καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στη συγκεκριμένη δομή θα μεταφερθούν πρόσφυγες από το Ελληνικό. Πάντως, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν επιβεβαίωσε τις συγκεκριμένες αναφορές.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και τις απειλές που διατυπώνονται από τη γειτονική χώρα για κατάργησή της. ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Συμφωνία μέχρι στιγμής τηρείται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s