ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Η ΤΟΥΡΚΟΔΟΥΛΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ Ε.Ε. ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ!! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ»!!!


ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

«Όχι» για δεύτερη φορά λέει η Κομισιόν, στο συντριπτικό αίτημα της Ευρωβουλής για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, υπό το φως της κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα αλλά και των επιθέσεων που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν κατά της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν σήκωσε το γάντι της πρόκλησης-πρόσκλησης που του απηύθυναν τρεις πολιτικές ομάδες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι, ζητώντας άμεσο πάγωμα των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αρκέστηκε σε επικρίσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν, λέγοντας ότι οι κατηγορίες που διατυπώνει η Άγκυρα κατά της Ολλανδίας και της Γερμανίας είναι «απαράδεκτες». Εμμένοντας στην τακτική των φραστικών υποδείξεων, για προφανείς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, ο Γιούνκερ αρκέστηκε να απορρίψει τις επιθέσεις της Άγκυρας και να εκφράσει αλληλεγγύη στα ευρωπαϊκά κράτη.

Άλλωστε, η Κομισιόν, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε προχθές, είχε φροντίσει να προκαταλάβει τη στάση της Ευρωβουλής και να καταστήσει σαφή τον προσανατολισμό της, για συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «τα θέματα που προκαλούν ανησυχία μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω ανοικτών και άμεσων καναλιών επικοινωνίας» με το καθεστώς Ερντογάν…

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στην ολομέλεια της Ευρωβουλής, ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ, υπέδειξε ότι «η μόνη σοβαρή πράξη» εκ μέρους της Ε,Ε, θα ήταν «τώρα» η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Όταν ο Ερντογάν επανέλθει στα «συγκαλά του», μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία, ανέφερε ο Φέρχοφσταντ. Στην ίδια κατεύθυνση και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος άλλωστε είχε την πρωτοβουλία για την έκδοση ψηφίσματος στα τέλη του 2016, προκειμένου να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ψήφισμα το οποίο ούτε η Κομισιόν, αλλά ούτε τα κράτη-μέλη έλαβαν υπόψη (με εξαίρεση την Αυστρία).

Υπέρ της αναστολής της διαδικασίας τάχθηκε και ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε και θέτοντας παράλληλα θέμα εκτροπής της ενταξιακής διαδικασίας σε μια ειδική σχέση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s