ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

RUSYA İLE YENİ KRİZ = ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ… ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά την συνεχιζόμενη ρωσοτουρκική προσέγγιση και τις συναντήσεις των προέδρων Ρωσίας –Τουρκίας, ένας αμείλικτος εμπορικός πόλεμος σε εμπάργκο προϊόντων των δυο χωρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δείχνοντας πως άλλη η εικόνα που προβάλλεται και άλλη η πραγματικότητα.

Έτσι την τουρκική οργή προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να συνεχιστεί το εμπάργκο στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα που είχε εφαρμοστεί μετά την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2016. Η απόφαση αυτή είχε πλήξει καίρια την τουρκική οικονομία στον αγροτικό τομέα και έχει ήδη στοιχήσει πολλά δις δολάρια στις τουρκικές εξαγωγές.

Σε αντίποινα σε αυτό το εμπάργκο όπως έγινε γνωστό από την Άγκυρα, η Τουρκία αποφάσισε από τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο να εφαρμόσει εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού σιταριού, ενώ κάθε χρονιά εισήγαγε από την Ρωσία πολλές χιλιάδες τόνους ρωσικό σιτάρι από τους ρωσικούς σιτοβολώνες της κεντρικής Ασίας. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 είχε εισάγει 1,9 εκατομμύρια τόνους ρωσικού σιταριού.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιδεινώσει και άλλο τις εμπορικές οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, που κατά τα άλλα, εμφανίζονται σαν πλήρως συνεργαζόμενοι σε πολλαπλά πεδία.

RUSYA İLE YENİ KRİZ = ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Türkiye yasak getirdi = Η Τουρκία προχώρησε σε απαγόρευση (εισαγωγών ρωσικού σίτου)

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

3 replies »

  1. Ρωσία μαθαίνει και αυτή από τα λάθη της ,η κρίση με την Ουκρανία την έκανε ποιό σοφή ,το εμπάργκο της ευρωπαϊκής Ένωσης της έκανε να αναθεωρήσει σχετικά με το εμπόριο κάποια πράγματα , γύρισε στην παραγωγή σημαντικών προϊόντων τα οποία μέχρι πρότινος τα έκανε εισαγωγή ,( εμείς να δω πότε θα ξυπνήσουμε ) αυτό και σε σχέσει με την κρίση στο θέμα της Συρίας κάνει κάθε συνεργασία με τούς Τούρκους από ελάχιστη έως αδύνατη , το είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο, ότι θα το πίστευα αν στα νότια της Τουρκίας έβλεπα μία στρατιωτική βάση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας ,η Ρωσία ζητά από την Τουρκία ίδια μεταχείριση σαν υπερδύναμη όπως και των Αμερικανών . Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ρωσία έγινε κάτω από πίεση του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας και ειδικά του τουρισμού,
    Πλέον καταλαβαίνουν στην Τουρκία ότι ακόμα μία τουριστική χαμένη χρόνια θα είναι καταστροφική , μαζί φυσικά από τα ανελέητα διπλωματικά χτυπήματα πού δέχεται από την Ευρώπη θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.
    Σενάριο αποκαταστάσεις ? θα τον τελειώσουν μόνοι τους η με τήν βοήθεια και ευλογίες της Αμερικής .

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s