ΔΙΕΘΝΗ

O «Σουλτάνος» τρελάθηκε! ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

Σε κυριολεκτική παράκρουση βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος βλέπει παντού εχθρούς, έτοιμοι να τον ανατρέψουν, καθώς πρόκειται να ξεκινήσει νέο κύμα διώξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αυτή τη φορά με στόχο 90.000 στρατιωτικούς!

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet στην ιστοσελίδα της τουλάχιστον 90.000 στρατιωτικοί πρόκειται να ερευνηθούν εάν έχουν σχέσεις με το FETO την τρομοκρατική οργάνωση, όπως ονομάζει το τουρκικό καθεστώς η οποία διευθύνεται από τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα περί τους 23.000 στρατιωτικούς έχουν συνολικά εκδιώξει από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις 15 Ιουλίου και μετά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την γενική εισαγγελία στην Άγκυρα που ερευνά τις διάσυνδεσεις των πραξικοπηματιών στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη 90.000 στρατιωτικοί στους οποίους καταλογίζεται ότι έχουν σχέσεις με το κίνησα του Γκιουλέν.

Έτσι όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα γενική Εισαγγελία ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέο κύκλο ανακρίσεων για τους 90.000 αυτούς στρατιωτικούς.

Να σημειωθεί πως το νούμερο αυτό περιλαμβάνει μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικούς αλλά εάν σε αυτούς προστεθούν και άλλοι μικτότερου βαθμού τότε αυτό θα αυξηθεί δραματικά.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ έχει αποτάξει συνολικά 22.920 στρατιωτικούς (6.511 αξιωματικούς και 16.409 χαμηλότερων βαθμών) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική κυβέρνηση βρισκεται πάντως στο επίκεντρο επικρίσεων, από ξένα ΜΜΕ –μεταξύ άλλων θεμάτων- καθώς σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό στο πραξικόπημα πήραν μέρος 8651 στρατιωτικοί στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και κληρωτοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s