ΑΠΟΨΗ

Πλεονάσματα …. Θράσους και Πολιτικής Αναλγησίας!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Συχνά πυκνά ακούμε τα επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μας λένε ότι πέτυχαν αλλά και θα πετύχουν μελλοντικά μεγάλα πλεονάσματα.

Φυσικά έχουν δίκιο …αφού εδώ και καιρό όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι λειτουργούν ως κοτσαμπάσηδες των δανειστών ληστεύοντας στην κυριολεξία τα πενιχρά εισοδήματα όλων μας αλλά και υποβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια αλλά και την Άμυνα της χώρας μας.

Φυσικά κ. Τσίπρα θα έχετε πλεονάσματα αφού π.χ στην συνταξιούχο 76χρονη μητέρα μου τον περασμένο Δεκέμβριο (με μεγάλη επικοινωνιακή προβολή) τις δώσατε για μία φορά 300€ και τώρα τις παίρνετε (στα μουλωχτά και αθόρυβα) και κυρίως εσαεί … 1320€ το χρόνο!

Συγκεκριμένα (και χωρίς καμία εξήγηση) από τον Ιανουάριο) από 605€ το μήνα τις δίνεται 495€!!!

Είναι λογικό να υπάρχουν πλεονάσματα όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας περιμένουν 2, 3 και 4 χρόνια προκειμένου να πάρουν την σύνταξή τους!

Χιλιάδες είναι επίσης και αυτοί που βιώνουν την στάση πληρωμών εκ μέρους του κράτους αφού εδώ και καιρό περιμένουν να εξοφληθούν για προϊόντα και υπηρεσίες που προσέφεραν στο Ελληνικό δημόσιο.

Με όλα αυτά λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης, συν τις ληστρικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που μας έχετε επιβάλει τα νούμερα και τα πλεονάσματα σας θα συνεχίζουν να ευημερούν για το επόμενο διάστημα αλλά να είστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός έχει ήδη αντιληφθεί το πλεόνασμα θράσους αλλά και της πολιτικής αναλγησίας που διαθέτετε και σύντομα θα σας ξαποστείλει στον αγύριστο … για πάντα!

1 reply »

 1. Βάλτε και το γεγονός ότι υπάρχουν συριζαίοι εντός των δημοσίων υπηρεσιών που κάνουν εσκεμένα λάθη για να καθυστερούν φάκελοι που αφορούν πληρωμές συντάξεων ή άλλων οφειλών του κράτους.

  Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις.

  Πρόσφατα σε γριά κοντά 90 ετών που περιμένει μήνες την σύνταξη χηρείας, βρέθηκε ότι μιά από τις αιτίες καθυστέρισης ήταν σφάλμα στην αναγραφή της ηλικίας της. Την είχαν 54 ετών ! Και αυτό σε πλήρη φάκελο που περιέχει πιστοποιητικά γάμου, ταυτότητες, ληξιαρχικές πράξεις και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

  Υπ΄όψην, ότι σύνταξη χηρείας σημαίνει ότι έχει εκδοθεί ήδη η σύνταξη του μακαρίτη, έχει διπλοελεγχθεί και κουτσουρευτέι όλα αυτά τα χρόνια και μένει μόνο να δούν ότι η χήρα είναι σε κατάλληλη ηλικία για να πάρει το ποσοστό που της αναλογεί.

  Οι συριζαίοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε εξαντλούν κάθε περιθόριο νόμου κάνοντας εξονυχιστικούς ελέγχους πρίν προχωρήσουν κάτι είτε κάνουν σφάλματα. Αυτό είναι γνωστό στους συναδέλφους τους στις διάφορες υπήρεσίες, απλώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό γίνεται από κομματική εντολή, γιατί δεν μπορούν να δούν την γενική είκόνα.

  Καταλάβετέ το, έχει δοθεί κομματική εντολή από τον σύριζα να καθυστερούν οι πληρωμές του κοσμάκη.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s