ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ! ΑΘΕΟΙ… ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ… !!! Νέα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από ΣΥΡΙΖΑΙΟ για το ΑΓΙΟ ΦΩΣ

ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΑΣ …ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ; Σέ τί «θεό» πιστεύετε τελικώς;

(ΟΤΑΝ «ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ» τυφλά σε όλη σου την ζωή, ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ» ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;)

Γιατί άρα γε… τρελλαίνονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ οι άθεοι (ΣΚΟΠΙΜΑ) όταν πλησιάζουν οι μεγάλες Εορτές της Χριστιανοσύνης; Σίγουρα «φταίει» το κατανυκτικό κλίμα των ημερών και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις Εκκλησίες, που δείχνει την πλήρη αποτυχία της εγκληματικής ιδεολογίας και της προπαγάνδας τους!…

Κ Α Τ Α Π Ε Λ Τ Η Σ ! Α Σ Υ Μ Β Ι Β Α Σ Τ Ο Σ !! ‘ Κ Ε Ρ Α Υ Ν Ο Σ’ !!!

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ψευδοθαύμα το Άγιο Φως

Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, πως το «Άγιο Φως αποτελεί παγανιστικό κατάλοιπο», η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη τόνισε ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».

Η Βάκη, σε συνέντευξη της στην Ημερησία τόνισε πως: «Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»».

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον Μπαλαούρα.

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!! «Κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου το Άγιο Φως, απαράδεκτο να το ενισχύουμε…»

8 replies »

 1. Το γερμαναριό αποκαλύφθηκε. Ο «πολύς» Κοραής ήταν το αντίστοιχο του Σημίτη της εποχής όπου οι Βαυαροί του Όθωνα, Μάουρερ και ΣΙΑ τού ανέθεσαν να δηλητηριάσει το μυαλό των Ελλήνων μετά από τη δολοφονία του Καποδίστρια ότι δηλαδή δεν ήταν αόγονοι των αρχαίων Ελλήνων αλλά ότι οι Βυζαντινοί και ειδικά ο Μοναχισμός «κατέστρεψαν τον Ελληνισμό». Και ότι ο Ελληνισμός διασώθηκε από τους δυτικούς (δηλαδή τους Γότθους, Φράγκους, Νορμανδούς και όλα τα βάρβαρα ΨΟΦΙΜΙΑ) ώστε η Αντιβασιλεία μέσα από το έργο του Κοραή να ξαναφερνει τον Ελληνισμό στους «βάρβαρους και απολίτιστους Έλληνες». Ο Κοραής ήταν ένας ακαδημαϊκός φασίστας που πήγε να επιβάλει με την εξουσία των Βαυαρών την βαρβαρική και Βαυαρική «έκδοση» του Ελληνισμού, αυτή που σε μεγάλο βαθμό είχαν και οι Ναζί. Είναι οι βρωμερότεροι διαστρεβλωτές του Ελληνισμού.

  Μου αρέσει!

 2. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Κοραής ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του Καποδίστρια (ίσως μεγαλύτερος και από τον Μέττερνιχ) και μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια ο Κοραής μαζί με τους Βαυαρούς πήγαν να καταστρέψουν το έργο του Καποδίστρια. Ο Κοραής ήταν ο πρώτος προτεσταντοποιημένος αλήτης σε μία γραμμή παραγωγής που έφερε σήμερα τα ΣΥΡΙΖέικα, ΝΔούλικα και ΠΑΣΟΚια ξεράσματα που μας τα πρήζουν με ότι πρακτόρικο πετούν.

  Επίσης, κατασκεύασε την καθαρεύουσα, μία τεχνητή γλώσσα και σταμάτησε τη γλωσσσική και πνευματική ανάπτυξη του Ελληνισμού. Πολύ σωστά είπαν ότι προτεσταντοποίησε την ελληνική γλώσσα.

  Μου αρέσει!

 3. Ο Άγγλος περιηγητής και διπλωμάτης Robert Curzon καταγράφει ότι κατά την επίσκεψη του στην Ιερουσαλήμ το 1833, την ίδια χρονιά που οι Αρμένιοι είχαν αποτύχει για άλλη μια φορά να πάρουν διά της βίας τα δικαιώματα του Παναγίου Τάφου, ο Αρμένιος ορθόδοξος πατριάρχης είχε απευθυνθεί στο εκκλησίασμά του και «εξήγησε ότι ήταν ψεύδος το θαύμα του Αγίου Φωτός», προς έκπληξη όλων, «οι οποίοι για αιώνες είχαν αμετακίνητη πίστη σε αυτό το ετήσιο θαύμα ως ένα από τα πρωτεύοντα άρθρα της πίστης τους». Περιγράφει ότι «η συμπεριφορά των προσκυνητών ήταν ταραχώδης σε υπερβολικό βαθμό (…) σαν να ήταν δαιμονισμένοι» και ότι αποτελούσε «σκηνικό απερίγραπτης αταξίας και βεβήλωσης».

  Άλλοι θεωρούν ότι, εκτός του ότι δεν πρόκειται για θαυματουργική φλόγα, πρόκειται για απάτη και το αποδίδουν σε τέχνασμα των κληρικών του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου με σκοπό την εκμετάλλευση των πιστών.

  Ο Διδάσκαλος του Γένους και πρωτεργάτης της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον οθωμανικό ζυγό, Αδαμάντιος Κοραής (1748-1833) κατήγγειλε το Άγιο Φως ως απάτη και προέτρεψε την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία να διακόψει αυτές τις τελετές υποστηρίζοντας ότι «η αληθής θρησκεία όχι μόνο δεν διασφαλίζεται με την απάτην αλλά και τρέχει μέγαν κίνδυνον να καταφρονηθεί παντάπασι και να συναριθμηθεί με τας ψευδείς θρησκείας όπότε μεταχειρίζεται αυτά εκείνα μέσα- (δηλαδή όταν χρησιμοποιεί απάτες)…», ονόμαζε το «Αγιο Φως» «όνειδος και αίσχος στρατηγούμενον από θρασύτατους θαυματοπλάστες» και δήλωνε κατηγορηματικά ότι «αληθής θρησκεία δεν έχει χρεία τοιούτων θαυμάτων»… Με βαθειά θλίψη ο Έλληνας διαφωτιστής διαπιστώνει ότι, ενώ οι Έλληνες έχουν προς φωτισμό μόνο το «Άγιο Φως» οι Ευρωπαίοι «ζουν μεταξύ αληθινών σοφών, περικυκλωμένοι από ακαδημίες και λύκεια από πάσης τέχνης και επιστήμης διδακτήρια. Έχουν ανοιχτές λαμπρές, δημόσιες βιβλιοθήκες και τα πιεστήρια των τυπογραφείων τους βουΐζουν καθημερινά και ασταμάτητα».

  Ο πάπας Γρηγόριος Η’ (Αρχιερατεία: 1227-1241) αποκήρυξε το Άγιο Φως ως απάτη και απαγόρευσε στους Φραγκισκανούς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό. Επακολούθησε η καταγραφή χρονικών των Αγίων Τόπων στα οποία οι Φραγκισκανοί καυτηρίαζαν μαρτυρίες σχετικά με την τελετή. Ένας Φραγκισκανός του 15ου αιώνα, ο Φραντσέσκο Σουριάνο (Fra Francesco Suriano), εξιστόρησε λεπτομερώς την απείθαρχη έξαψη συναισθημάτων της οποίας υπήρξε μάρτυρας πριν καταγράψει την εξής παρατήρηση: «Η λεγόμενη φωτιά, όμως, δεν κατέρχεται αληθινά (και κατά τη δική μας γνώμη, των μοναχών), αν και όλα τα έθνη εξαιτίας ημών των μοναχών προσποιούνται ότι αυτό το ψεύδος είναι αληθές».

  Ο Αιγύπτιος σιίτης χαλίφης Χακίμ (Αλ-Χακίμ μπι-αμρ-Αλλάχ, 996-1021), διώκτης των χριστιανών αν και γιος χριστιανής, διέταξε το 1009 να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο Ναός του Αγίου Τάφου. Άραβες χρονικογράφοι αναφέρουν ο ναός του Αγίου Τάφου ήταν αξιοκατάκριτος καθώς «εξαπατούσε τους πιστούς» μέσω του «»θαύματος» του Αγίου Φωτός» καθώς οι αυτοκράτορες, οι στρατηγοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κυρίως από το Βυζάντιο έφερναν σε πομπές χρήματα και άλλα τιμαλφή για να τα προσφέρουν στον ναό αλλά και «οι πιο αδαείς προσκυνητές οι οποίοι πίστευαν ότι το Πάσχα το Άγιο Φως κατέρχεται θαυματουργικά από τον ουρανό και ανάβει τα κεριά του ναού». Ο λόγος για αυτή του την ενέργεια ήταν ότι το θαύμα του Αγίου Φωτός (που ήδη υφίστατο εκείνη την εποχή) αποτελούσε μια «σκανδαλώδη απάτη». Η είδηση για την καταστροφή των κτισμάτων, όταν έφτασε στην Ευρώπη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις οι οποίες οδήγησαν τελικά στην Πρώτη Σταυροφορία.

  Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Ρώσου ορθόδοξου αρχιμανδρίτη (και επιστήμονα) Πορφύριου, που εκδόθηκε σε οκτάτομο βιβλίο με τον τίτλο «Το βιβλίο της ύπαρξης μου»: «Ένας ιεροδιάκονος που κατάφερε να μπει στο ιερό του Τάφου, την περίοδο κατά την οποία θεωρείτο ότι το Φως κατεβαίνει από τον ουρανό, διαπίστωσε με τρόμο ότι το Άγιο Φως προήρχετο από ένα καντήλι το οποίο ποτέ δεν σβήνει. Μου το είπε ο ίδιος σήμερα» («Το βιβλίο της ύπαρξής μου» Τόμος: 1, σελ. 671).

  Ο Πορφύριος επίσης, στο ίδιο βιβλίο, αναφέρει ένα περιστατικό το οποίο διηγήθηκε σ’ αυτόν ο μητροπολίτης Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με τη διήγηση, όταν ο στρατιωτικός διοικητής της Αιγύπτου Ιμπραΐμ Πασάς (ναι! ο γνωστός μας από την Ελληνική Επανάσταση στον Μοριά) βρισκόταν στα Ιεροσόλυμα, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος στο ναό, προκειμένου να επιβεβαιώσει ο ίδιος της αυθεντικότητα του «θαύματος» και δήλωσε ότι αν όντως επρόκειτο για θαύμα τότε θα έκανε μια μεγάλη δωρεά στο ταμείο της εκκλησίας, διαφορετικά, αν επρόκειτο για απάτη, θα απεκάλυπτε την απάτη αυτή σε όλη την Ευρώπη και θα προέβαινε σε κατάσχεση όλης της περιουσίας του πανάγιου τάφου, η οποία είχε συγκεντρωθεί από δωρεές και τάματα των πιστών όλα αυτά τα χρόνια!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s