ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έκακτο: Ξέσπασμα του Άσαντ κατά Τραμπ! Τι (όμως) θα επακολουθήσει…

«Προσπαθήσαμε να δούμε οτιδήποτε θετικό, είπαμε ότι αυτό που ο πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε θα το κάνει, και γι αυτό τον περιέγραψα ως πολλά υποσχόμενο, πριν από μερικούς μήνες», ανέφερε αρχικά ο Άσαντ με δηλώσεις σχετικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, πριν από λίγο στο Sputnik.

Σημείωσε ότι η επίθεση με πυραύλους Tomahawk στις 7 Απριλίου στην αεροπορική βάση Sha’irat της επαρχίας Ιντλίμπ αποδεικνύει ότι «τελικά άλλα λέει και άλλα κάνει».

Πιο συγκεκριμένα: «Όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι αυτό που υποσχέθηκε, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε κάτι και στο τέλος κάνουν κάτι διαφορετικό. Δεν δεσμεύονται ποτέ από τις υποσχέσεις τους ή τα λόγια τους», υποστήριξε ο Άσαντ

Παρόλα αυτά ο Άσαντ εξέπληξε, αφήνοντας ακόμα ένα ανοικτό παράθυρο συνεργασίας: «Η Δαμασκός θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν την πολιτική της προς τη Συρία».

«Κάθε φορά που υπάρχει ένα παράθυρο ελπίδας ότι αυτό το κράτος ή αυτό το καθεστώς μπορεί να αλλάξει τη στάση του όσον αφορά το σεβασμό της κυριαρχίας ενός κράτους, και κινηθεί προς την αποτροπή περισσότερης αιματοχυσίας στη χώρα, τότε πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν είναι προσωπική σχέση, δεν είναι μίσος και αγάπη. Είναι το συμφέρον των δικών σας ανθρώπων. Συνεπώς, δεν μπορώ να πω ότι αυτή η κλιμάκωση έχει αλλάξει τίποτα, επειδή αυτή είναι η αληθινή έκφραση της πραγματικότητας του αμερικανικού καθεστώτος που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι καινούργιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν Τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια μεγάλη χώρα, τουλάχιστον για να αποφύγουμε οποιαδήποτε επιβλαβή αποτελέσματα. Γενικά, δεν μιλώ μόνο για τη Συρία, όταν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους, θα είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε πρόβλημα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s