ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Να ποίος είναι ο Στρατός σου ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ. Σας λιτανεύει επί των ώμων του. ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΑΙ τώρα τι θα κάνουμε με τους Βαρβάρους;

Ευτυχώς έχουμε μεγάλους ΑΓΙΟΥΣ

Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ήρθε να μας ευλογήσει σε δύσκολες στιγμές.

Βρισκόμαστε σας Λαός στο έβγα μιας τραγικής περιόδου.

Η αλήθεια δεν λέγεται αλλά όταν ειπωθεί θα πονέσει πολύ.

Ο Τούρκος είναι αποφασισμένος και εκβιάζει. Το σκυλί τέντωσε το σχοινί του και δεν μπορεί άλλο να κρατηθεί.

Σε λίγο θα σπάσει .

Άραγε έχουμε αντιλυσσικό ορό;

«ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τούρκος Ναύαρχος έδωσε διαταγή να μεταπέσει ο Στόλος σε συμβατικό περιβάλλον πολέμου λόγω κρίσης! – Ερχονται δύσκολες ώρες στο Αιγαίο» pentapostagma.gr/ 15/05/2017
«Τριψήφιες” παραβιάσεις στο Αιγαίο! 141 έκαναν οι Τούρκοι σε λίγες ώρες»
«Τουρκικές πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι»
«Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή εντός χωρικών υδάτων μια “ανάσα” από τη Ζουράφα» militaire.gr/ 15/05/2017
Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ βρέθηκε στην Ορθόδοξη Ελλάδα, Κυριακή 14 ΜΑΙΟΥ, που συνέπιπτε με την ΕΟΡΤΗ της ΜΗΤΕΡΑΣ.

Και η Αγία Ελένη ήταν η μητέρα ενός Αγίου Στρατιωτικού Νου, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στρατιωτικός γιατί χρόνια έβλεπε το παιδί της να κονταροχτυπιέται στα πεδία των μαχών.
Τα παιδιά του Ελληνικού Στρατού μαζί με τον Λαό και τον Κλήρο την υποδέχτηκαν και σεβαστικά λιτάνευσαν την ΑΓΙΑ και η ίδια τα «ΕΥΛΟΓΟΥΣΕ».

Και ευλογούσε η Αγία τα παιδιά του Ελληνικού Στρατού γιατί γνωρίζει ότι τα στρατευμένα παιδιά μας είναι η συνέχεια του Στρατού του Υιού της, του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη σήμερα είναι τόσο επίκαιροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά !!!

Ακριβώς γιατί χάραξαν και ασκούσαν γεωπολιτική και γεω-στρατηγική πάνω σε ένα άλλο υπόβαθρο που είχε σαν σημείο αναφοράς τον πνευματικό άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

Ακριβώς γιατί και οι δύο Ισαπόστολοι ήταν πνευματικά πραγματικοί Κοσμοπολίτες και Οικουμενικοί , υπέρμαχοι της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της Ορθοπραξίας πάνω στα Δόγματα των Αγίων Πατέρων μας , στοιχεία που σήμερα συγκρούονται αμείλικτα με τον δαιμονιώδη πολιτισμό των ημερών μας.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.

Πόσες μεταγενέστερες αυτών Αυτοκρατορίες-Δυνάστες και Τύραννοι προσπάθησαν να τους μιμηθούνε ακόμη και μέχρι σήμερα, όλες όμως γκρεμίζονται στα τάρταρα της παραφροσύνης και του εωσφορικού εγωισμού τους και αυτό γίνεται κατεξοχήν γιατί δεν αναγνώρισαν αυτές οι «οικονομικές-τραπεζικές βασιλείες» το Μυστήριο του Ζωοποιού και Τιμίου Σταυρού και το Παγκόσμιο Γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η έλευση της ΑΓΙΑΣ και Ισαποστόλου Ελένης στην σημερινή Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά προς την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη.

Αυτό το γνωρίζει ο δαίμονας του σουλτάνου και για αυτό λυσσάει από το κακό του.

Ο χρόνος της τουρκοκρατίας τελείωσε.

Ήρθε η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ πιο κοντά στην Καθ ημάς Ανατολή.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

20 replies »

 1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ;;;;
  ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΤΕ
  ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

  Μου αρέσει!

  • παρε τον σοιμπλε αγκαλια να σε κανει νανι αν απευθυνεσαι σε μενα δεν ειμαι αρχαιολατρης ουτε τιποτα
   ειμαι αυτο που ονειρευεσαι να γινεις ανθρωπος

   Μου αρέσει!

  • Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών.
   Ιουλιανός, 331-363 μ.Χ., Βυζαντινός Αυτοκράτορας

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ λέει:

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ (ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ) ΠΟΥ ΣΕ ΘΡΕΦΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

    Μου αρέσει!

   • Ο Ιουλιανός σκοτώθηκε πισώπλατα από χριστιανούς προδότες την ώρα που έδινε φοβερή μάχη με τους Πέρσες!!Πεθαίνοντας είπε ..
    Πίστευα ότι σκοπός μιας δίκαιης εξουσίας είναι η ευτυχία και η ασφάλεια των υπηκόων της,γι’ αυτό υπήρξα πάντα όπως ξέρετε υπέρ των ειρηνικών λύσεων και απέκλεισα από τις πράξεις μου κάθε ελευθερία ικανή να φθείρει τα πράγματα και τα ήθη!!Ευχαριστώ τους αιώνιους Θεούς που μου επέτρεψαν να πεθάνω αφήνοντας τον κόσμο μέσα στο φως στο απόγειο μιας ένδοξης σταδιοδρομίας..
    Κατόπιν ζήτησε τον Ανατολιο και όταν ο ύπαρχος Σαλλούστιος του αποκρίθηκε είναι μακάριος κατάλαβε ότι είχε σκοτωθεί.Τότε αυτός αδιαφορώντας για την δικιά του μοίρα άρχισε να στενάζει για τον θάνατο του φίλου του!!
    Όχι σαν τον Ιησού που έτρεμε τον θάνατο!!
    Όλοι γύρω στον Μέγα Ιουλιανό έκλαιγαν και τότε αυτός τους είπε ότι ήταν ανάξιο να θρηνούν έναν ηγεμόνα την ώρα που πήγαινε να ενωθεί με τον ουρανό και τα αστέρια και με αυτά τα λόγια ξεψύχησε !!!
    Πέθανε στα τριάντα δυο του χρόνια και μαζί του πέθανε η μεγάλη ελπίδα των Ελλήνων για την επανίδρυση του Ελληνικού κράτους!!
    Γι’ Αυτό ιουδαιοχριστιανοί όταν αναφέρεστε στον Μέγα Ιουλιανό να είστε προσεκτικοί!!!

    Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ λέει:

    ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ 2017 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ…

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕ ΒΟΘΡΕΕΕΕΕΕ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…

    Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ λέει:

    «ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΨΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ-ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ (ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ-ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΟΥ ΠΑΠΟΔΟΥΛΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΣΙΩΝΙΣΤΗ»

    ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ δια το «σκήνωμα»

    της Αγίας Ελένης
    Του Παναγιώτου Κατραμάδου

    Δεν πρόκειται δια σκήνωμα

    Το τελευταίον διάστημα μεγάλην θετικήν προβολήν έλαβεν η έλευσις λειψάνων εκ Βενετίας. Η μοναδικότης του γεγονότος ήτο δήθεν ότι έπειτα από 1700 έτη θα υποδεχθώμεν το «σκήνωμα της Αγίας Ελένης». Όπως εκ των υστέρων απεκαλύφθη δεν πρόκειται δια σκήνωμα, αλλά λείψανα και μάλιστα είναι λίαν αμφίβολον, αν ανήκουν εις την Αγίαν και Ισαπόστολον.

    Ο οικουμενιστής Φαναρίου {Θυμίζουμε το εξής τραγικό για να δείτε τα φρονήματα του ανδρός, ότι ζωγράφισε ο ίδιος, όντας ορθόδοξος επίσκοπος, «παπικό άγιο» τον Φραγκίσκο και δώρισε την εικόνα στον αιρεσιάρχη πάπα!} ενώ εγνώριζε την αλήθειαν ετύπωσε και εμοίρασε φυλλάδιον, όπου αναφέρεται ως «σκήνωμα». Παραλλήλως κατεσκεύσασεν ιστοσελίδα, δια σχετικήν
    ενημέρωσιν του κοινού, εις την οποίαν γράφει και τα εξής:
    «Η παρουσία του σκηνώματος της Αγίας Ελένης, το έτος 1204 μ.Χ., στο ναό των Αγίων Αποστόλων Κωνσταντινουπόλεως μαρτυρείται από τον Robert de Cleri και είναι διαφορετική από τη μαρτυρία του Ανδρέα Dandolo, ο οποίος αναφέρεται σε ένα μοναστηριακό προσκυνηματικό ναό της Κωνσταντινουπόλεως, αφιερωμένο στην Αγία, από τον οποίο εκλάπη το ιερό λείψανο».
    Ο Ανδρέας Dandolo έζησεν από το 1306 ως το 1354. Το γεγονός ότι ζει μόλις 100 έτη μετά την υποτιθεμένην μεταφοράν των λειψάνων της Αγ. Ελένης, η οποία υπολογίζεται το 1211, καθιστά την μαρτυρίαν του σπουδαίαν. Αν αληθεύουν όσα λέει, τότε τα λείψανα της Βενετίας δεν είναι τα λείψανα της Αγίας, καθώς μαρτυρείται από πλείστας πηγάς ότι το σκήνωμα αυτής απεθησαυρίζετο εις τον Ι. Ναόν των Αγ. Αποστόλων. Αν αι πληροφορίαι του είναι εσφαλμέναι τότε εγείρονται και πάλιν υποψίαι δια τα λείψανα, διότι πως είναι δυνατόν μόλις μετά τρεις γενεάς να εχάθη η ακριβής προέλευσις των λειψάνων; Προφανώς μόνο, αν από την αρχήν δεν ήτο βεβαία. Εν συνεχεία πληροφορούμεθα ότι:
    «Ήδη, κατά τον 15ο αιώνα, ο Ρώσος προσκυνητής Ζωσιμάς μας πληροφορεί για τον τάφο της Αγίας Ελένης, χωρίς όμως να μιλάει για το λείψανο της Αγίας στους Αγίους Αποστόλους».
    Δια την πληροφορίαν αυτήν παραπέμπει εις τρεις μελέτας, αι οποίαι χρονολογούνται το 1889, το 1922 και το 1984. Η πλεον πρόσφατος από αυτάς ανήκει εις τον George P. Majeska και έχει τίτλον «Ρώσοι περιηγητές στην Κωνσταντινούπολη κατά τον 14ο και 15ο αιώνα». Ο συγγραφεύς αυτής διατυπώνει άλλην εκτίμησιν των γεγονότων από αυτήν που αναφέρεται. Συγκεκριμένως γράφει (μεταφράζομεν):
    «Κατά την λατινική ηγεμονία στην Κωνσταντινούπολη τον 13ο αιώνα, το σκήνωμα της Αγίας Ελένης μεταφέρθηκε στην Βενετία, παρόλο που ο Αλέξανδρος, ο Ρώσος Ανώνυμος, και ο Ζωσιμάς φαίνεται να λένε ότι το σκήνωμα της Αγίας Ελένης ευρίσκεται στον τάφο μαζί με εκείνο του Κωνσταντίνου».
    Η άποψις αυτή είναι γνωστή και από έτερον σύγγραμμα. Εις το πόνημα «Η Κωνσταντινούπολις» Σκαρλάτου Δ. του Βυζαντίου, τομ. Α, συγγραφέν το 1851, σχετικώς με τον Ναόν των Αγίων Αποστόλων της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρεται ότι:
    «Πρώτη ετάφη εν αυτώ η Αγία Ελένη, και μετ’ αυτήν ο άγιος Κωνσταντίνος, αποτεθέντες, κατά τινας μεν, τη αυτή αμφότεροι πορφυρά λάρνακι, κατ’ άλλους δε, ο Κωνσταντίνος πρώτος, εν χρυσή»

    Αντιφατικαί εκδοχαί
    Ακόμη όμως και αν υποθέσωμεν ότι το σκήνωμα της Αγίας μετεφέρθη εις την Βενετίαν, είναι άγνωστον αν διεσώθη διότι, ως πληροφορούμεθα από την επίσημον ιστοσελίδα:
    «Το έτος 1807 μ.Χ., με τη Ναπολεόντεια κατάργηση του Ολιβετανού μοναστηριού της Αγίας Ελένης, το ιερό λείψανο μετακομίσθηκε προσωρινά στον Άγιο Πέτρο του Castello… Το ιερό λείψανο αποτέλεσε αντικείμενο αναγνωρίσεως το 1929 και το 1991».
    Αν επομένως μετεφέρθη το σκήνωμα της Αγίας εις την Βενετίαν, πως εξηγείται ότι απέμειναν από αυτό ελάχιστα λείψανα; Διότι, ως κατέστη γνωστόν από τον Θεοφ. Φαναρίου, παρά την μεγάλην προθήκην και το εις σχήμα σκηνώματος ομοίωμα, εντός του ομοιώματος υπάρχουν μόνον κάποια οστά (ινιακόν οστούν, βρεγματικόν οστούν, οφθαλμικαί κόγχαι, ρινικά οστά, θραύσματα και μέρος από τα οστά του σώματος). Είτε δεν μετεφέρθη ποτέ (η τουλάχιστον δεν μετεφέρθη ολόκληρον) είτε κατά τας μετακινήσεις απωλέσθη μεγάλο μέρος αυτού. Επιπροσθέτως ο,τι απέμεινεν ανεγνωρίσθη μόνον από την Παπικήν έδραν, με τον γνωστόν τρόπον που ανακηρύσσει αγίους… Μάλιστα, η αναγνώρισις έγινε προσφάτως, μόλις το1928!
    Μεγαλύτερον όμως πρόβλημα είναι ότι εξ αρχής εις την Δύσιν δεν υπήρξεν ενιαία παράδοσις δια την έλευσιν λειψάνου της Αγίας Ελένης. Η ιδία η επίσημος ιστοσελίς μας πληροφορεί ότι:
    «Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή το λείψανο της Αγίας Ελένης, όταν αυτή κοιμήθηκε, ενταφιάσθηκε σε μεγαλοπρεπή σαρκοφάγο από πορφυρίτη (σήμερα στα Μουσεία του Βατικανού) που βρισκόταν στο εσωτερικό του μαυσωλείου της Via Labicana (Ρώμη), στην τοποθεσία Ad Duas Lauras, μέχρις ότου, προς το έτος 1140 μ.Χ., ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Β μετέφερε στο ναό της Παναγίας in Ara Coeli, που βρίσκεται στο Καπιτώλιο, τμήμα των λειψάνων της Αγίας Ελένης, αφού το σκήνωμά της είχε εναποτεθεί στο Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη… Στο Βατικανό σώζονται δύο μεγαλοπρεπείς σαρκοφάγοι ως δήθεν του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, αλλ’ οι κριτικοί αρνούνται τη γνησιότητα αυτών. Η σαρκοφάγος που φυλάσσεται στο ναό της Παναγίας Ara Coeli στη Ρώμη και αναφέρεται ότι εντός αυτής φυλάσσονται λείψανα της Αγίας Ελένης δεν έχει ανοίξει τα τελευταία 700 χρόνια και συνεπώς δεν γνωρίζουμε ποιά λείψανα σώζονται και αν σώζονται εκεί».
    Αυτή η διαφορετική παράδοσις διαψεύδει ότι υπήρξε σκήνωμα, το οποίον εταξίδευσεν εις την Βενετίαν. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήματα εναντίον αυτών των παραδόσεων, το ίδιον συμβαίνει όμως και με την υπόθεσιν δια τα λείψανα εκ Βενετίας. Υπάρχει το ενδεχόμενον να ευρίσκωνται εντός της σαρκοφάγου εις Ρώμην. Δεν είναι άλλωστε τα μοναδικά.

    Υπάρχουν γνήσια λείψανα εις την Ελλάδα
    Λείψανα της Αγίας υπάρχουν και εις άλλα μέρη του κόσμου, ως γράφει εις την συνέχειαν:
    «Λείψανα της Αγίας Ελένης αναφέρεται ότι υπάρχουν στη μονή Hautvilliers στην Επισκοπή Reims (Γαλλία) από το 841 μ.Χ., και τα Τρέβηρα (Trier), όπου φυλάσσεται τμήμα της κάρας…».
    Εις αυτά οφείλομεν να προσθέσωμεν ότι λείψανα της Αγίας υπάρχουν και εις την Ελλάδα:
    «Μέρος πέλματος στη Μονή Προυσού Ευρυτανίας. Αποτμήματα στις Ι. Μ. Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους, Υψηλού Λέσβου και Κύκκου Κύπρου και στο Ναό Αγ. Κων/νου Ν. Ιωνίας Αττικής».
    Μετά από αυτά προκύπτει η εύλογος απορία, διατί προετιμήθησαν αυτά της Βενετίας; Η επίσημος δικαιολογία διετυπώθη ως «σλόγκαν»: «αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης». Πως συνάγεται αυτό; Η Αποστολική Διακονία αναφέρει:
    «Τέσσερα μεγάλα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησαν ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη σφράγισαν την ιστορία της Ευρώπης, άλλαξαν και διαμόρφωσαν την ιστορία του κόσμου γενικότερα. Πρόκειται για: 1. Την απόφαση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το έτος 313, που κηρύσσει την ανεξιθρησκεία και παύει τους διωγμούς κατά των Χριστιανών. 2. Την απόφαση για μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από την Παλαιά στη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν στις 11 Μαΐου του έτους 330. 3. Τη σύγκληση της Α ἐν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, το 325, η οποία καταδίκασε τον Αρειανισμό. 4. Την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους».
    Από αυτά μόνον το τελευταίον αφορά την Αγίαν Ελένην και βεβαίως δεν επηρέασε την ιστορίαν της Ευρώπης, με τον τρόπον με τον οποίον το εννοούν. Προφανώς λοιπόν η μόνη εξήγησις που δύναται να δοθή είναι ότι: προετιμήθη η Βενετία, διότι από εκεί έφερε και πάλιν λείψανα της Αγίας Βαρβάρας (ήταν όντως;) ο Θεοφιλέστατος.

    Συμπέρασμα
    Όχι μόνον δεν πρόκειται δια σκήνωμα, όπως απατηλώς το διαφημίζει η Αποστολική Διακονία, αλλά δεν υπάρχει καν βάσιμον στοιχείον ότι πρόκειται δια τα λείψανα της Αγίας Ελένης, καθώς ο ίδιος ο Θεοφιλέστατος Φαναρίου εγείρει ως επιχειρήματα την όψιμον αναγνώρισιν αυτών από τους Παπικούς και ότι ανήκουν εις γηραιάν κυρίαν, η οποία έζησε κοντά εις την εποχήν της Αγίας Ελένης. Θα ηδύνατο να αρκεσθή εις τα αυθεντικά λείψανα εις την Ελλάδα, όμως τοιουτοτρόπως δεν θα ηδύνατο να το διαφημίση τόσο, ώστε να συρρεύση πλήθος λαού με τα ανάλογα οφέλη. Τελικόν κέρδος είναι η προώθησις της οικουμενιστικής ιδέας ότι μας ενώνει η τιμή των ιδίων Αγίων και ο σεβασμός των λειψάνων, δηλ. ας ενωθώμεν εις την πράξιν, καθώς ο πιστός λαός ευλαβείται και προστρέχει εις τους Αγίους, ενώ του φαίνονται ακατανόητοι αι δογματικαί διαφοραί.
    ΠΗΓΗ: https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/05/blog-post_47.html

    Μου αρέσει!

   • Συγχαρητήρια γιά την παραδοχή σου , ότι δολοφονήθηκε από το καθίκι το Μερκούριο, και η εκκλησία έκανε άγιο ένα δολοφόνο.
    Πες μου όμως σε ποιό ιστορικό βιβλίο διάβασες ότι «φόνευσε χριστιανόπουλο»;

    Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ λέει:

    ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ «ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ», ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΕΛΛΟΓΟΣ «ΣΕΒΑΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ (ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΟΓΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ» ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΥΦΛΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕ ΒΟΘΡΕΕΕΕ…

    ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ» ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΟΠΟΥ «ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΣΟΔΟΜΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ…

    Μου αρέσει!

   • ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ.

    Σκοτώστε τους οπαδούς των άλλων θρησκειών ( (Έξοδος 22:19, Δευτερονόμιο 13:7-12 και 17:2-5) . Σκοτώστε όποιος δεν ακούει στους ιερείς (Δευτερονόμιο 17:12). Σκοτώστε τους ψευδοπροφήτες (Ζαχαρίας 13:3 και Δευτερονόμιο 13:1-5 και 18:20-22). Σκοτώστε ολόκληρη την πόλη, εάν έστω και ένα άτομο σε αυτήν λατρεύει άλλον θεό (Δευτερονόμιο13:13-19). Σκοτώστε τους μάγους (Έξοδος 22:17) και τους Μάντεις (Λεβητικό 20:27). Σκοτώστε τους Ομοφυλόφιλους (Λεβητικόν 20:13 και Προς Ρωμαίους Ι:24-32). Σκοτώστε όποια γυναίκα μοιχεύεται ή συνουσιάζεται παράνομα (Λευητικό 20:10 και 21:9). Σκοτώστε τις γυναίκες που δεν είναι παρθένες την ημέρα του γάμου τους (Δευτερονόμιο 22:20-21). Σκοτώστε τους βλάσφημους (Λεβητικό 24:10-16). Σκοτώστε όποιον εργάζεται το Σάββατο (Έξοδος 31:12-15). Σκοτώστε τα παιδιά των αμαρτωλών (Ισαϊας 14:21).
    Σκοτώστε! Σκοτώστε, Σκοτώστε! Αυτός είναι ο “Πανάγαθος Θεός” της Παλαιάς Διαθήκης, ο Ιεχωβάς ή Γιαχβέ, ο Πατέρας του Ιησού! Αναρωτιέστε τώρα μήπως γιατί οι Ισραηλινοί δείχνουν αυτό το τρομερά σκληρό και αποτρόπαιο πρόσωπο προς τους Παλαιστινίους;

    Η Ιουδαϊκή θρησκευτική αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία και μονολιθικότητα ακολουθήθηκε και στον Χριστιανισμό, ο οποίος αποδέχεται επίσης την “ιερότητα” της Παλαιάς Διαθήκης. Ό,τι λοιπόν ξεφεύγει εις το ελάχιστο από το οροθετημένο δόγμα του που διατύπωσαν οι υποτιθέμενα “θεόπνευστοι” “άγιοι” πατέρες του, θεωρήθηκε και θεωρείται όχι μόνον λανθασμένο, αλλά σατανικό και αιρετικό, το οποίο θα πρέπει να να παταχθεί εν παντί μέσω και τρόπω. Και τελικά βέβαια ο “θείος” σκοπός “αγιάζει” τα μέσα, ακόμα και αν αυτά είναι παράνομα, ανήθικα και απάνθρωπα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s