ΔΙΕΘΝΗ

Μια οι Ρώσοι, μια οι Κινέζοι… Κλωτσοσκούφι οι ΗΠΑ! (βίντεο)


Δύο κινεζικά αεροσκάφη SU-30 πραγματοποίησαν αυτό που ο στρατός των Η.Π.Α. χαρακτήρισε ως «αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση ενός αμερικανικού αεροσκάφους στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

«ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ» ΡΩΣΩΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

«Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με την Κίνα μέσω κατάλληλων διπλωματικών και στρατιωτικών καναλιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Lori Hodge.

Η Hodge δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός του συμβάντος από τις Η.Π.Α. βασίστηκε σε αρχικές αναφορές από το πλήρωμα του αεροσκάφους ανίχνευσης ραδιενέργειας Constant-Phoenix WC-135 «λόγω των ελιγμών του Κινέζου πιλότου, καθώς και της ταχύτητας και της εγγύτητας και των δύο αεροσκαφών».

«Οι αποστάσεις έχουν πάντα σχέση με τον τρόπο που χαρακτηρίζουμε τις αλληλεπιδράσεις», δήλωσε η Hodge, προσθέτοντας ότι ήδη ξεκίνησε στρατιωτική έρευνα.

Είπε ότι το WC-135 πραγματοποιούσε μια αποστολή ρουτίνας και επιχειρούσε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας, σε σύντομη δήλωση, είπε ότι ο απολογισμός των ΗΠΑ «δεν συμφωνεί με τα γεγονότα».

Είπε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε δραστηριότητες επιτήρησης πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα και τα κινεζικά αεροσκάφη πήγαν να ερευνήσουν «σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες».

«Η σχετική ενέργεια ήταν επαγγελματική και ασφαλής», ανέφερε.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ που πραγματοποιούν συχνά στενές επιθεωρήσεις αποτελούν τη βασική αιτία των προβλημάτων ασφάλειας μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη θάλασσα και στον αέρα.

«Ελπίζουμε ότι η πλευρά των Η.Π.Α. να σταματήσει τις σχετικές δραστηριότητες επιτήρησης, για να αποφύγουμε ξανά αυτού του είδους συμβάντα».

Μιλώντας νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιούνγκι δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η πλευρά των ΗΠΑ μπορεί να σεβαστεί τις εύλογες ανησυχίες της Κίνας για ασφάλεια».

Τώρα για ποιο λόγο άρχισαν τα κλαψουρίσματα οι ΗΠΑ, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s