ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… Και ξαφνικά… πολλά λεφτά για την Μοσάντ! Ραγδαία εξέλιξη στις υπηρεσίες κατασκοπείας

Ο εθνικός οργανισμός πληροφοριών του Ισραήλ Moσάντ, ελπίζει ότι το νέο του ταμείο κεφαλαίων και επιχειρηματικών συμμετοχών για επενδύσεις σε νεοϊδρυόμενες τεχνολογίες θα τον βοηθήσει να παραμείνει ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το περιβόητος «πρακτορείο» κατασκοπίας του Ισραήλ, Mossad, δημιούργησε ένα επενδυτικό ταμείο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, το οποίο ελπίζει ότι θα βοηθήσει την ισραηλινή υπηρεσία να διατηρήσει το όνομα της για τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις.

Το επενδυτικό ταμείο αποτελείται αποκλειστικά από τα χρήματα της ίδιας της Mossad και θα δώσει στον οργανισμό το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα τεχνολογικά προϊόντα των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Οι κρατικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν ιστορία συμμετοχής σε εταιρικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Rafael συνεργάστηκε με την Elron για να επενδύσει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κυβερνοχώρο και στις μυστικές υπηρεσίες.

Το Ισραήλ έχει ονομαστεί «Start-up Nation» λόγο του μεγάλου αριθμού των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που ιδρύθηκαν εκεί. Οι στενοί δεσμοί με τις ΗΠΑ, καθώς και οι επενδύσεις κεφαλαίου από την κυβέρνηση, όπως και οι Εβραίοι που ζουν στο εξωτερικό, επέτρεψαν στις ισραηλινές επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

Την δεκαετία του 1990, η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκίνησε ένα επιχειρηματικό ταμείο για την προώθηση νέων επιχειρήσεων και σήμερα το Γραφείο του επικεφαλής επιστήμονα του Ισραήλ χρησιμοποιεί τον ετήσιο προϋπολογισμό του ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφέρει έως και 85 τοις εκατό της χρηματοδότησης για περίπου 200 επωφελούμενες εταιρείες ετησίως.

Η ισραηλινή βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας έχει επίσης λάβει ώθηση από την εξάπλωση των πλατφορμών χρηματοδότησης. Πέρυσι, οι ισραηλινές ιδιωτικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας έφτασαν τα υψηλότερα επίπεδα ύψους 4,8 δισ. Δολαρίων, αύξηση 11% από τα 4,3 δισ. Δολ. που αυξήθηκαν το 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s