ΕΘΝΙΚΑ

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!! ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ και Εμείς ΧΑΜΟΓΕΛΑ και ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ!!!!!!!!!!!!

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Ιμπραήμ με θάνατο…

O Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου…

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Μην Σαν ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Κανείς… Γι’ Αυτό ήρθε στην Αθήνα το «ΤΣΙΡΑΚΙ» του Σαλεμένου Ερντογάν…

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ!!!!!!!!!!!!

«Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τσίπρας σημείωσε παράλληλα ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή «Θεωρώ πως οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς, ήταν και απαραίτητες, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Διότι πραγματοποιήθηκαν σε μια κρίσιμη φάση για τον διεθνή και περιφερειακό ρόλο των χωρών μας σε μια ολοένα και πιο αποσταθεροποιημένη περιοχή. Κυρίως όμως γιατί πραγματοποιούνται και σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών».
Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων.

«Συζητήσαμε και το θέμα των παραβάσεων και των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πρέπει να πω ότι αυτές οι παραβάσεις και παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν και βεβαίως το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απαντώντας στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η άμεση και απευθείας επαφή μας θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

«Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μας χωρίζουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Είπε επίσης ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή και σημείωσε πως «εκτός από ειλικρινείς και ουσιαστικές, ήταν και απαραίτητες οι συνομιλίες σε μια κρίσιμη φάση».

«Οι προκλήσεις και η παραβατικότητα της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας.

Όπως επισήμανε, με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.

Υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο σύντομος διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον τούρκο ομόλογό του. «Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε ενδιαφέρουσα περίοδο όσον αφορά στις σχέσεις των δύο χωρών… Η τελευταία μας συνάντηση έχει ανοίξει μια ευρεία ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη σχέση συνεργασίας. Αυτές οι σχέσεις μπορούν να λειτρουργήσουν προς όφελος των δύο λαών» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Προσβλέπω το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες προκειμένου να δώσουμε λύση. Πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε με θετικό τρόπο τα όποια ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητική διάθεση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μπιναλί Γίλντιριμ ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα και την τιμή. «Είμαστε γείτονες, χρειαζόμαστε καλές σχέσεις γειτονίας. Αναμφίβολα έχουμε θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της λογικής και με ψυχραιμία» είπε.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα. Εχουμε και εμείς προβλήματα. Ολα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση», πρόσθεσε. «Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις…»

«Ειμαστε και οι δύο μηχανικοί και έχουμε ένα πραγματιστικό τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων. Δεν πρέπει να μας εμποδίζουν στο να προχωρήσουμε οι παρανοήσεις… Ευελπιστώ ότι η παρούσα επίσκεψη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων…»

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, και μετά την ολοκλήρωσή τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους.Βεβαίως υπάρχουν μπροστά μας προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάνουμε εμείς.

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s