ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Κινέζοι – Δημόσιο και επισήμως


Μεταβίβαση του 24% στην κινεζική εταιρεία State Grid – Στο δημόσιο το 25%.

Η State Grid είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο και διαθέτει τεχνογνωσία και κεφάλαια απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού δικτύου, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά την τελετή υπογραφής των συμφωνιών για τη μεταβίβαση του 24% στην κινεζική εταιρεία αλλά και του 25% στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ που ελέγχεται από το δημόσιο.

Η State Grid θα συμβάλλει στην υλοποίηση του φιλόδοξο επενδυτικού προγράμματος του ΑΔΜΗΕ, πρόσθεσε ο κύριος Σταθάκης σημειώνοντας ότι ο διαχειριστής θα παραμείνει εγγυητής διατηρώντας στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του τις επενδύσεις στο δίκτυο. Όπως είπε ο κύριος Σταθάκης μεταξύ των επενδύσεων που καλείται να υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνονται οι 2 διασυνδέσεις της Κρήτης αλλά και η διεθνής διασύνδεση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.

Η Κίνα υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την Ελλάδα να γίνει πύλη για ναυτιλία, ενέργεια και το εμπόριο ανέφερε ο επιτετραμμένος της κινεζικής πρεσβείας Ξαο Γουενκί.

Οι πωλήσεις της State Grid έφτασαν στο 300 δισ. δολάρια και τοποθετούν την εταιρεία στη δεύτερη θέση στον κόσμο ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρίας Ξου Γινμπάο ο οποίος σημείωσε τις επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας σε Πορτογαλία Αυστραλία Ιταλία και άλλες έξι ακόμη χώρες όπου διαχειρίζεται πάγια 56 δις δολάρια. Ο κύριος Γινμπάο Χαρακτήρισε κομβικό το ελληνικό δίκτυο για την ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε την πρόθεση της εταιρείας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

Προσβλέπουμε στη συμβολή του ΑΔΜΗΕ για την μετάβαση στο νέο μοντέλο της αγοράς ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης ο όποιος ταυτόχρονα σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα επιδιώξει περαιτέρω συνεργασίες με την κινεζική εταιρία.

Στους βασικούς στόχους και στην ανάγκη μετασχηματισμού της εταιρείας αναφέρθηκε τέλος ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κύριος Μανούσος Μανουσάκης.
capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s