ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι Βρετανοί νεοφιλελέδες χωρίς αρχηγό αλλά και χωρίς Χριστιανισμό!

Μία απρόβλεπτη και άκρως διαφωτιστική εξέλιξη είχε η παραίτηση του αρχηγού των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem) της Βρετανίας, του Tim Farron, αμέσως μετά από τις εκλογές. Φυσικά, αυτή η παραίτηση πέρασε στα ψιλά του συστημικού μιντιακού κόσμου, ο οποίος έβλεπε ήττα του … λαϊκισμού. Η ίδια κασσέτα στο ίδιο κασσετόφωνο.

Ο Faron ανέβασε τις έδρες του κόμματος από 9 σε 12 αλλά δεν επωφελήθηκε τόσο πολύ από το υποτιθέμενο anti-Brexit κλίμα που υποτίθεται ότι επικράτησε στις εκλογές. Μία ακόμη απόδειξη ότι οι Βρετανοί δεν υπέκυψαν στον φόβο για μετα-Brexit καταστροφή, αφού τα πολιτικά ιερατεία που στήριζαν την υποταγή στις Βρυξέλλες δεν κέρδισαν κάτι ουσιαστικό. Τα εσωτερικά θέματα και η αλαζονεία της Πρωθυπουργού Μέι έφεραν τις απώλειες στους Τόρις.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι ο Faron ανέφερε ως αιτία της παραίτησής του ότι δεν μπορεί να συμβιβάσει την χριστιανική πίστη του (Αγγλικανική Εκκλησία) με την λειτουργίατου ως αρχηγού αυτού του κόμματος. Δηλαδή δεν μπορεί ένας Χριστιανός (έστω και Προτεστάντης Αγγλικανός) να είναι νεοφιλελές. Και αυτό το είπε Βρετανός!!! Και άφησε την καρέκλα του αρχηγού!!! Οι Ποταμομητσοτάκηδες και CIA τί έχουν να πουν; Ειδικά για τους γάμους κλπ μεταξύ ομοφυλοφίλων υπήρξε σοβαρό θέμα με τον Faron διότι δεν μπορούσε να δεχθεί να υποστηρίζει κάτι τέτοιο και να λέει ότι είναι Χριστιανός. Και παραιτήθηκε λέγοντας «Φαίνομαι να είμαι αντικείμενο υποψιών λόγω αυτού που πιστεύω και σε ποιόν έχω πίστη».

Ένας από τους γνωστότερους Χριστιανούς πολιτικούς στη Βρετανία, ο λόρδος David Alton, εξέφρασε αγανάκτηση που οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Faron και είπε «το παλιό Φιλελεύθερο κόμμα ήταν ένα κόμμα με συνείδηση και υπερήφανο για τα Χριστιανικά θεμέλιά του» καταλήγοντας ότι σήμερα με τους νεοφιλελέρες «είναι ένα εχθρικό μέρος για τους ανθρώπους της πίστης».

Και αυτά τα είπαν Αγγλικανοί!!! Εμείς τι πρέπει να πούμε για τους δικούς μας νεοφιλελέρες πολιτικούς κλπ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s